- Tåler ikke mer enn fem tap

Chelsea-manager Claudio Ranieri har tatt en Alex Ferguson i desperasjon etter tapet for Charlton. Og lest ligagull-oppskriften klart og tydelig for sine formsvake spillere.

 • Chelsea-Portsmouth direkte nå.

  LONDON (Dagbladet): I tillegg ber han sine supportere om å bygge en lydmur rundt laget når Portsmouth kommer på besøk i dag. Han vil ikke tape flere poeng i juleuka.

  - Sir Alex gjorde det i fjor, forklarer Claudio Ranieri. - Da han sa at fem ligatap er maksimalt av det en gullvinner kan tåle. Og nå har jeg gjort akkurat det samme overfor mine spillere.

  - Taper vi flere enn fem kamper i ligaen, så havner ikke trofeet på Stamford Bridge.

  Må reagere kjapt


  Fredagens tap på The Valley sør i London var Chelseas tredje så langt i Premier League.

  - Vi ønsker å kjempe med Manchester United og Arsenal, sier Ranieri. - Men skal vi klare det, tåler vi ikke mer enn fem tap. Og fordi vi allerede står med tre, må vi reagere meget kjapt. Dagens kamp mot Portsmouth blir derfor uhyre viktig.

  Samtidig som Chelseas italienske manager leser skriften for spillerne sender han ut en bønn om hjelp til klubbens supportere.

  Når lunsjavsparket tas på Stamford Bridge klokka 12.30 i dag, vil han ha støy, støy og atter støy fra tribunene.

  - Vi må starte kampen med de rette holdningene og den beste stemningen overalt på Stamford Bridge. Det må til for at vi skal få størst mulige sjanser til å gjøre en god forestilling og vinne kampen, sier Claudio Ranieri.

  Defensive problemer


  Gjestene Portsmouth kommer med selvtillit etter at Patrik Berger sørget for 2- 0 mot Tottenham hjemme på Fratton Park 2. juledag.

  Manager Harry Redknapp gleder seg fremdeles over tre viktige poeng, men han ønsker også å utnytte en mulig utrygghet i Chelseas forsvar.

  Etter 2- 4-tapet for Charlton har Claudio Ranieri erkjent alarmerende svakheter i det defensive spillet.

  - Vi skaper mange sjanser, men det er ikke godt nok når det svikter bakover og vi lager problemer for oss selv. Det må vi gjøre noe med. Jeg vet at Portsmouth vil kjempe hardt. De vil spille defensivt og nekte oss plass. Det vil bli en meget vanskelig kamp for oss, sier Claudio Ranieri.

  Back to basic


  Chelsea ligger nå fire poeng etter Manchester United, og tre etter Arsenal.

  Chelsea-legende Peter Osgood ber Claudio Ranieri finne tilbake vinner-resepten og være mer forsiktig med å skifte spillere hele tida.

  - Jeg forstår ikke hvorfor et vinnerlag må skifte spillere så ofte som Ranieri gjør med Chelsea nå. Vi kan ennå vinne serien, men da må vi back to basic. Guttene må finne tilbake selvtilliten og begynne å score mål igjen. De kan ikke forvente at en mann som Roman Abramovitsj skal løse alle problemer. Han har vært viktig for klubben i år, men han kan ikke gjøre mer enn å gi ammunisjon til laget. Guttene må gjøre jobben på matta, sier Peter Osgood til Sky Sports.

  I dag skal Hernan Crespo være tilbake i laget, noe som forventes å gi mer brodd i Chelsea-angrepet. Juan Sebastian Veron og Emmanuel Petit er fortsatt ute med skader.

  Midtbanespiller Tim Sherwood pådro seg to brudd i den ene leggen da Portsmouth slo Tottenham. Han vil neppe spille mer i årets serie.

MÅ HA SEIER: Claudio Ranieri er glad for at argentineren Hernan Crespo er tilbake på Stamford Bridge i dag. Chelsea-manageren har gitt klar beskjed om at laget må vinne mot Portsmouth for å henge med i gullkampen i Premier League. - Taper vi mer enn fem kamper i ligaen, så havner ikke trofeet på Stamford Bridge, sier Ranieri.