<strong>ARBEIDSLØS:</strong> Jürgen Klopp har vært uten arbeid siden juni etter at han ga seg som manager i Borussia Dortmund. Foto: Michael Sohn/dpa/NTB Scanpix
ARBEIDSLØS: Jürgen Klopp har vært uten arbeid siden juni etter at han ga seg som manager i Borussia Dortmund. Foto: Michael Sohn/dpa/NTB Scanpix Vis mer

Talkshow-vert tatt på senga da Klopp svarte med å slå ham i ansiktet

Karismatisk. Gal. Motivator. Fan. Dette er Jürgen Klopp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Warum Schalke????????»

Dette var meldingen som lå på Kevin-Prince Boatengs mobiltelefon da han valgte å signere for tyske Schalke 04 i 2013. Avsender var daværende Borussia Dortmund-manager Jürgen Klopp.

«Warum» er tysk for «hvorfor». Klopp ville vite hvorfor Boateng, som tidligere hadde vært på utlån til Dortmund, valgte å spille for den store rivalen til de gulkledde.

Dette er et godt bilde på Jürgen Klopp. 48-åringen er like mye fan som manager, og oppfører seg deretter. Du vil se aktiv manager på sidelinja i Premier League dersom Klopp og Liverpool blir enige om en avtale. Klopp skriker, løper og feirer som om han var en del av tilhengerskaren.

- Å forstå populariteten hans er lett. Han har aldri forandret seg. Han er ekte vare. Når du ser ham trene eller snakke med folk er han alltid seg selv. Det er ikke noe maske, han later ikke som han er noe annet. Han er en fyr du ville tatt en øl med, sier Lars Wallrodt i den tyske avisa Die Welt, ifølge The Telegraph.

Karisma Tyskeren er kjent for å være en veldig karismatisk person som er det naturlige midtpunktet når han entrer et rom. Det karismatiske smilet er nesten alltid på lur.

Samtidig kan han virke litt gal til tider, noe som sannsynligvis er grunnen til at han også tiltrekker «gale spillere». Han har selv nevnt Zlatan Ibrahimovic som en slik type spiller.

- Jeg ville ikke hatt noe problem med å jobbe med Ibrahimovic. Vi ville kommet godt overens. Gale spillere liker meg. Jeg vet ikke hvorfor, har Klopp tidligere uttalt.

48-åringen har blitt utvist hele åtte ganger i løpet av tiden i Dortmund. Han legger ikke skjul på at han også har en litt mørkere side.

<strong>TALKSHOW-VERT:</strong> Johannes B. Kerner ble tatt på senga da han stile Klopp spørsmål om motivasjon. Foto: AP Photo/Fabian Bimmer/NTB Scanpix
TALKSHOW-VERT: Johannes B. Kerner ble tatt på senga da han stile Klopp spørsmål om motivasjon. Foto: AP Photo/Fabian Bimmer/NTB Scanpix Vis mer

- Normalt er jeg en veldig snill fyr, men hvis noen trykker på den røde knappen, så kan det skje, har Klopp tidligere uttalt.

Motivator Klopp er viden kjent for å være en god motivator. Det ville talkshowvert Johannes B. Kerner finne mer ut av, og spurte Klopp følgende spørsmål før en tv-sending:

- Alle sier at du kan fyre opp folk. Hvis jeg var en av spillerne dine, hva ville du gjort for å få mitt adrenalin til å pumpe?

Klopp så på Kerner et øyeblikk, før han ga ham et slag i ansiktet med flat hånd, skriver blant andre Daily Mail.

Tyskeren er ikke fremmed for å gi folk en liten lusing. Her kan du se en video av hvordan Klopp gir spiller Marian Sarr et slag i ansiktet, før spilleren like etterpå får en varm klem.

<strong>GAL:</strong> Jürgen Klopp omtales som gal til tider. Foto: Michael Sohn/dpa/NTB Scanpix
GAL: Jürgen Klopp omtales som gal til tider. Foto: Michael Sohn/dpa/NTB Scanpix Vis mer

Klopp blir fort glad i spillerne sine, og har tidligere uttalt at Shinji Kagawas overgang til Manchester United var som «et hjerteinfarkt».

Stilikon Klopp styrte Mainz i sju sesonger fram til 2008. Etterpå holdt han på å havne i Hamburg, som speidet på tyskeren ved flere anledninger.

Hamburg-speiderne mislikte imidlertid at Klopp gikk kledd i hullete bukser. Det var også et stort minus at han han ikke var barbert skikkelig. Det endte med at han ble strøket fra listen over potensielle managere, og dro til Borussia Dortmund i stedet, skriver magasinet Four Four Two.

Klopp er med andre ord ikke redd for å ikle seg joggetøy når han dirigerer troppene fra sidelinja.

Heavy metal I motsetning til Liverpools historiske spillestil ved å ha ballen mest mulig i laget, handler fotball om noe helt annet for Klopp. Det gjelder å vinne ballen høyt i banen og bruke fart i angrepsspillet.

Klopp har tidligere omtalt Arsenals litt mer omstendelige spillestil som en «stille sang», før han la til at han var større tilhenger av «heavy metal».

<strong>KARISMATISK:</strong> Smilet til Jürgen Klopp er aldri langt unna. FOto: REUTERS/Susana Vera/NTB Scanpix
KARISMATISK: Smilet til Jürgen Klopp er aldri langt unna. FOto: REUTERS/Susana Vera/NTB Scanpix Vis mer

Og han vil for all del ikke se laget sitt spille som Barcelona, til tross for at klubben har dominert i Europa over flere sesonger.

- Jeg ønsker det høylytt. Hvis Barcelona-laget som har spilt de siste fire årene var det første fotballaget jeg så da jeg var fire år gammel, ville jeg spilt tennis. Klubben slåss mot fotball jeg liker. En regnfull dag, en tung bane, hvor alle er skitne i ansiktet - og så går de hjem og kan ikke spille fotball på de neste fire ukene, sier Klopp ifølge The Telegraph.

Det er en oppfattelse at Klopps tilnærming til spillet vil passe Liverpool som hånd i hanske. Tiden vil vise seg om Klopp er riktig mann for oppgaven, og om han i det hele tatt vil ta over de røde.

<strong>EMOSJONELL:</strong> Manageren blir fort veldig glad i spillere og klubb. Foto: AFP PHOTO / DPA / FRISO GENTSCH / NTB Scanpix
EMOSJONELL: Manageren blir fort veldig glad i spillere og klubb. Foto: AFP PHOTO / DPA / FRISO GENTSCH / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer