Tallene som får Real Madrid til å stønne, og United til å fryde seg

Se Champions League-analysen!

Hjemmefordel: Manchester United, her ved spissen Wayne Rooney, skal denne uken ut i den første av to tøffe Champions League-kamper mot Real Madrid, men kan glede seg over å spille på Old Trafford til slutt. Det er en stor fordel, sier statistikken og Dagbladets oddstipper. Foto: REUTERS/Bjorn Larsson Rosvall/Scanpix Sweden.
Hjemmefordel: Manchester United, her ved spissen Wayne Rooney, skal denne uken ut i den første av to tøffe Champions League-kamper mot Real Madrid, men kan glede seg over å spille på Old Trafford til slutt. Det er en stor fordel, sier statistikken og Dagbladets oddstipper. Foto: REUTERS/Bjorn Larsson Rosvall/Scanpix Sweden. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lars Dybwad er Dagbladets odds- og tippeekspert. I tillegg til å levere daglige tippeanalyser skriver han jevnlig artikler om odds og tipping i denne oddsbloggen. 

Så starter et nytt finalespill i Champions League i dag, med 8-delsfinalene Celtic - Juventus og Valencia - Paris Saint Germain. Disse kampene er behørig analysert på Dagbladets oddstipssider, men i denne bloggen skal jeg grave litt i statistikk og se om det er noe kunnskap vi tippere kan dra nytte av når denne turneringen nå våkner til liv igjen.

Jeg har gått ti år tilbake i tid, og kun sett på finalespillet, altså duellene som spilles hjemme og borte etter høstens gruppespill. Dette gir totalt 144 8-delsfinaler (det ble praktisert et gruppespill nummer to i 2002/2003-sesongen), 80 kvartfinaler, 40 semifinaler og ti finaler.

Neppe et utvalg stort nok til å glede den mest innbitte tallknuser i Statistisk Sentralbyrå, men det er det vi har å jobbe med.

Enorm fordel å ha hjemmekamp sistJeg begynner med 8-delsfinalene. Det snakkes ofte om fordelen ved å ha hjemmekamp sist når noe skal avgjøres over to møter, og dette går også klart frem av statistikken, ikke minst for 8-delsfinalene. I fjorårets sluttspill endte samtlige kamper i annen del av denne første runden i finalespillet med hjemmeseier! Her skal det tilføyes at trekningen av kampene foregår slik at gruppevinnerne får hjemmekamp i annen kamp, noe som også vil prege tallene. Dette gjelder kun 8-delsfinalene, mens hjemmefordelen likevel fortsetter inn i kvartfinalene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer