Tallene som gir Drillo hodebry

Spissene i landslagstroppen med måltørke og begrenset spilletid.

DYSTER LESNING: Tallene i grafikken viser antall spilte minutter/scoringer siden Norge spilte forrige landskamp mot Nord-Irland 29. februar. F.v.: Mohammed Abdellaoue i Hannover, Daniel Braaten i Toulouse, Erik Huseklepp i Birmingham og Tarik Elyounoussi i FFK.Fotomontasje: NTB scanpix/Digitalsport/Dagbladet
DYSTER LESNING: Tallene i grafikken viser antall spilte minutter/scoringer siden Norge spilte forrige landskamp mot Nord-Irland 29. februar. F.v.: Mohammed Abdellaoue i Hannover, Daniel Braaten i Toulouse, Erik Huseklepp i Birmingham og Tarik Elyounoussi i FFK.Fotomontasje: NTB scanpix/Digitalsport/DagbladetVis mer

Kjøp fotballabonnement og se Norge - England direkte på Dagbladet.no lørdag 20.45.

HOTEL BRISTOL (Dagbladet): Keepertalentene Eirik Holmen Johansen (Manchester City) og Lars Cramer (Strømsgodset) har fått kjørt seg mellom stengene i de to dagene de har hospitert på landslagstrening i sommersola i Lillestrøm.

Spissene i landslagssjef Egil «Drillo» Olsens tropp - Mohammed «Moa» Abdellaoue, Erik Huseklepp og Daniel Braaten - har stort sett truffet det de har siktet på under avslutningstreningene, noe som lover godt foran lørdagens fotballgodbit mot England på Ullevaal.

Men i kamp for sine respektive klubblag, har det kladdet både på scorings- og spilletidsfronten for trioen siden forrige landskamp mot Nord-Irland 29. februar. Tilsammen har de scoret tre mål i løpet av de siste tre månedene. Fjerdemann, Tarik Elyounoussi, som slutter seg til troppen i dag, har scoret åtte mål for Fredrikstad så langt, men det er på et nivå som er høyst diskutabelt.

- Vi er ikke så opptatt av hvem som scorer. Det er ofte tilfeldigheter knyttet til hvem som scorer mål. Men vi sliter jevnt over mer offensivt enn defensivt. Det er vi klar over. Det går på at vi mangler fart og kreativitet, til og med litt hodestyrke, sier Drillo til Dagbladet når han får se tallenes tydelige tale.

Nedadgående kurve Moa ble så seint som i påsken utropt til Norges beste fotballspiller i Dagbladets årlige kåring, og hadde en formidabel første halvdel av sesongen i Hannover 96 i Bundesliga. Totalt endte han på 16 scoringer på 41 kamper i alle turneringer.

Siden kampen mot Nord-Irland har han imidlertid bare scoret én gang - mot Standard Liege i Europa League - og har heller ikke spilt 90 fulle minutter siden 11. februar.

- Sånn er det. Noen ganger scorer du på alt. Andre ganger blir det mindre scoringsuttelling. Sånn har det vært siste halvdel av sesongen. Det har vært litt nedadgående kurve, og jeg har slitt med småskader, og brukt tid på å komme i gang igjen. De siste fire-fem ukene har iallfall kroppen føltes bedre, sier Moa til Dagbladet.

Anstendig total Han lar seg derfor ikke stresse nevneverdig av egen situasjon:

- Scoringer sluttet jeg å tenke på for fem år siden. Hvis jeg er inne i en dårlig periode, tenker jeg med meg selv at jeg har kvaliteter til å score når som helst. Sånn er fotballen: Jeg har lyst til å score i hver kamp, men det er ikke alltid det går.

- Så du lar deg ikke prege av måltørken i det hele tatt?

- Jeg tenker på det på den måten at jeg vil score i hver kamp, fordi jeg vet at jeg kan det. Jeg vet ikke hvor mange kamper jeg har spilt i år, men ser du på det og hvor mange jeg har scoret er det et anstendig antall. Så i sum er det bra. Jeg kan ikke score i hver kamp. Selv om jeg alltid har troen på det, blir det vanskelig når alt kommer til alt, sier Moa.

Nå håper han å finne tilbake til seg selv i tide før sommerferien.

HODEBRY: Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen erkjenner at han savner fart, kreativitet og hodestyrke offensivt foran møtene med England og Kroatia. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
HODEBRY: Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen erkjenner at han savner fart, kreativitet og hodestyrke offensivt foran møtene med England og Kroatia. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

- Kroppen føles bra og det sitter på treningen. Det er ikke noe problem sånn sett. Det gjelder å komme tilbake i flyten jeg var i første del av sesongen. Det er ikke så lett å holde scoringsraten i hver kamp, og jeg må være forberedt på at det går litt opp og ned. Det viktige er å jobbe hele tida for forbedre meg, legger han til.

Uavklart klubbsituasjon Også Erik Huseklepp føler seg pigg og klar for landslagstjeneste, tross en lang førstesesong i Championship der han endte opp med åtte seriemål totalt.

- Den fysiske formen er bra. Jeg har trent godt mot slutten av og etter sesongen, så jeg føler meg i godt slag, sier Huseklepp, som har holdt formen ved like hos gamleklubben Brann før avreise til Oslo.

27-åringen er Portsmouths eiendom, men ble sendt på lån til Birmingham i februar for å avhjelpe sørskystklubbens vanskelige økonomiske situasjon. På spørsmål om hvordan usikkerheten rundt klubbsituasjonen har påvirket ham, svarer Huseklepp:

- Jeg tror selv at det ikke har preget meg, men det kan ha gjort det. Jeg vet ikke. Jeg tenker bare på hva jeg kan gjøre for å bli best mulig på fotballbanen.

Han har ikke noen god forklaring på hvorfor han fikk en stadig mer perifer rolle etter en lovende innledning hos et opprykksjaktende Birmingham.

- Jeg har ikke spilt så mye etter at jeg startet tre kamper i begynnelsen og scoret to mål. Så ble det stort sett fra benken etter det. Jeg har ikke hatt så mye spilletid, og da er det vanskelig å score mål. Jeg vil alltid spille, så sånn sett har det plaget meg, men jeg lar det ikke gå inn på meg. Det er selvfølgelig ikke gøy når du ønsker å spille fotball hele tiden, sier Huseklepp til Dagbladet.

Joker Daniel Braaten har spilt enda mindre og scoret enda færre mål enn Moa og Huseklepp, og Drillo vet ikke helt hva han kan vente av Toulouse-angriperen, som bare scoret én gang i løpet av den franske ligasesongen.

- Daniel starter veldig sjelden, men kommer innpå i ny og ne. Han gjorde et veldig bra innhopp for oss sist (mot Nord-Irland), så er det veldig hyggelig at han spilte 90 minutter i den siste kampen mot Ajaccio, og reddet plassen for dem så jeg, sier Drillo.