Marte Olsbu Røiseland

Tallene som gir gullhåp

Selv om Marte Olsbu Røiseland (31) leder verdenscupen totalt, er ikke sammenlagtseieren noe hun jakter før OL er over. Nå er det bare en ting som gjelder for Norges mesterskapsdronning.

I GUL LEDERTRØYE: Marte Olsbu Røiseland leder verdenscupen sammenlagt. Foto: NTB/AFP
I GUL LEDERTRØYE: Marte Olsbu Røiseland leder verdenscupen sammenlagt. Foto: NTB/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg skal ikke avskrive kampen om gultrøya, men jeg tenker det blir en kamp jeg har lyst til å ta opp etter OL, for å se om det er mulig eller ikke, sier Marte Olsbu Røiseland til Dagbladet.

Før den siste verdenscuprunden i Frankrike før jul er Olsbu Røiseland ikledd gult. Likevel er det OL i Beijing som står øverst på prioriteringslista.

I motsetning til resten av skiskytterlandslaget har Frolands-jenta lagt en annen plan fram mot vinterlekene i Beijing. For samtidig som resten av troppen står over den tredje verdenscuprunden i Rupholding etter jul, gjør ikke Olsbu Røiseland det.

Verdenscuplederen kommer til å delta der, før hun tar et lengre treningsopphold i høyden, slik at hun får den roen hun trenger inn mot mesterskapet.

Dette kan også sikre viktige poeng i verdenscupen sammenlagt. Men inntil videre er det ikke den gule trøya Olsbu Røiseland har rettet blikket mot.

- Fram mot OL er det OL som blir hovedprioritert. Jeg kommer til å stå over verdenscuprunder etter hvert, i oppladningen til OL. Likevel er det sikkert andre nasjoner også, som kommer til å stå over noe fram mot OL, sier Olsbu Røiseland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer