Tallene som gir Liverpool-fansen grunn til å frykte Benteke-kjøpet

Tre av fire spisskjøp har floppet.

EN AV FIRE:  Bare Daniel Sturridge (nummer tre fra venstre) har vært en suksess blant spissene Brendan Rodgers har hentet til Anfield. Mario Balotelli (t.v), Rickie Lambert og Fabio Borini har til sammen scoret fem ligamål for de røde. Foto: NTB Scanpix.
EN AV FIRE: Bare Daniel Sturridge (nummer tre fra venstre) har vært en suksess blant spissene Brendan Rodgers har hentet til Anfield. Mario Balotelli (t.v), Rickie Lambert og Fabio Borini har til sammen scoret fem ligamål for de røde. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere engelske medier melder at Christian Benteke i dag vil bli presentert som Liverpool-spiller. 24-åringen kommer fra Aston Villa og koster Liverpool 415 millioner kroner.

Den unge belgieren blir med det Brendan Rodgers' sjette spisskjøp, siden han tok over på Anfield sommeren 2012.

For mens Luis Suarez og Daniel Sturridge bøttet inn mål i 2013/2014-sesongen, har det ellers gått ganske trått for Liverpools spisser. Suarez ble i sin tid hentet av Kenny Dalglish - mens Sturridge er Rodgers spisskjøp.

Og engelskmannen kan sies å være Liverpool-managerens eneste vellykede spisskjøp.

35 av 40 Rodgers har i alt hentet fem spisser til Liverpool (Divock Origi ble lånt ut forrige sesong):

Fabio Borini: 2 ligamål.
Daniel Sturridge: 35 ligamål.
Rickie Lambert: 2 ligamål.
Mario Balotelli: 1 ligamål.

Daniel Sturridge har altså stått for 35 av de 40 scoringene som er levert av Nord-Irens spissvalg.

- Katastrofe - Du kan sette opp det regnestykket slik og le av det, er Øyvind Alsakers kommentar når Dagbladet presenterer tallene.

- Sturridge har vært en kjempesuksess foruten skadene. Borini var i Italias EM-tropp i 2012 som 21-åring og var et «prospect».

TRENGER EN MÅLFARLIG SPISS:  Liverpool-manager Brendan Rodgers. Foto: NTB Scanpix / Jason O'Brien
TRENGER EN MÅLFARLIG SPISS: Liverpool-manager Brendan Rodgers. Foto: NTB Scanpix / Jason O'Brien Vis mer

- Lambert ble hentet for å gi en ny dimensjon i kampene mot dårligere motstand, samt å ha flere stringer å spille på. Balotelli var den nødvendige gamblingen. Liverpool hadde blitt nummer to sesongen før og mistet sin beste spiller (Luis Suarez). Rodgers måtte et hente et navn for å vinne troen hos folk, sier TV 2-kommentatoren.

- Det var en katastrofe sett i ettertid. Men alle spissene har en ulik historie. Men han har ikke lykkes med kjøpene foruten Sturridge.

- Sterk signering TV 2-kommentatoren tror signeringen av Christian Benteke kan bedre Rodgers dystre spisstatistikk.

- Han er åpenbart en sterk signering. En etablert Premier League-spiss, som i snitt scorer i annenhver kamp. Og bare er 24 år gammel.

- Han har en vanvittig fysisk kapasitet, og kommer til et lag som mangler det. Liverpool trenger fysikk, noen som er jævlig å møte.

Alsaker til spørsmålstegn til hvordan Rodgers vil sette opp laget denne sesongen. Benteke er en spiss som trives med innlegg fra kant, noe som har vært helt fraværende i Liverpool de siste årene.

- Jeg er veldig spent på hvordan han setter sammen laget. Det er et veldig stort puslespill. Det at de har hentet en offensiv back som Nathaniel Clyne, som er glad i slå inn, kan tyde på at det er dimensjon de vil benytte seg mer av.

Origi-potensialet Mens Origi vil få sin første offisielle Liverpool-kamp, tyder mye på at Rickie Lambert har spilt sin siste. Flere engelske medier har den siste uka rapportert at engelskmannen nærmer seg en overgang til West Bromwich.

Nå skal det sies at Benteke ikke er offisielt klar for klubben enda. Men det er annen ung belgier Divock Origi. 20-åringen som ble kjøpt i fjor sommer, skal endelig spille i England.

- Det jeg så av ham i VM i fjor var veldig bra. Han er mer enn en fysisk god spiss. Premier League er Premier League. Det tøft og lykkes der, men potensialet er svært, sier Alsaker om den tidligere Lille-spilleren, som har scoret en gang for Liverpool under deres sesongoppkjøring.

Rodgers' spisskjøp (mål i parentes)

Daniel Sturridge: 55 (35)
Fabio Borini: 25 (2)
Rickie Lambert: 25 (2)
Mario Balotelli: 16 (1)
Sum: 121 kamper, 40 mål.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer