Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-VM:

Tallene som gjør poengkongen Sagosen brennhet: - Jeg sliter litt med å forstå det

Har sanket flest mål og målgivende av alle i VM.

TOPPER LISTA:  Sander Sagosen har 81 målpoeng før finalen i kveld. Det er mest av alle. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TOPPER LISTA:  Sander Sagosen har 81 målpoeng før finalen i kveld. Det er mest av alle. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
  • Norge - Frankrike, kl. 17.30

PARIS (Dagbladet): VM-kometen Sander Sagosen (21) har sanket flest målpoeng (mål og målgivende pasninger) av alle i VM så langt.

Trønderen står med 40 mål og 41 assist, noe som betyr 81 målpoeng. Av gjenværende VM-spillere følger Kroatias Luka Cindric med 72 målpoeng og Frankrikes Nikola Karabatic med 63 poeng.

Det er derimot Kiril Lazarov fra Makedonia som er på plassen bak Sagosen på lista. Nordmannen passerte storscoreren etter semifinalen mot Kroatia.

Lazarov står med 78 målpoeng, men er forlengst slått ut av VM.

- Tallene betyr at jeg har spilt et bra VM, at jeg er delaktig i mange mål og får mye ansvar. Det må vi som lag bruke på best mulig måte. Det morsomste er uansett at vi nå står i finalen, sier Sagosen til Dagbladet.

Han utdyper:

- Jeg fortsetter å ta nivå etter nivå. Det er fokuset mitt, å ta nye steg på trening og kamp. Jeg må fortsette å utvikle meg, sier bakspilleren.

Nå venter hans aller tøffeste kamp i karrieren: VM-finale mot Frankrike. I Paris.

- Det er ganske surrealistisk. I semifinalen var det fullt trøkk, mye følelser og mye glede. Jeg sliter litt med å forstå det.. Alt sammen, sier Sagosen.

- Vi tror og håper vi kan slå Frankrike. Frankrike har presset på seg, de har hjemmebane, og vi kan gå ut og nyte opplevelsen. Nå går Frankrike ut i 130 km/t. Da må vi gå ut i 140. Det kommer til å bli enormt fartsfylt, mye fysikk og forhåpentligvis god håndball, sier Sagosen.

- Hvordan slå Frankrike?

- Vi må spille knalltøft forsvar og hindre dem i å score på enkle sjanser. Vi må kontre og være disiplinert i angrep, sier Norges poengkonge.

Norge - Frankrike starter klokka 17.30 søndag.

Målpoenglista:

1. Sander Sagosen - 81p (40 mål, 41 assist)

2. Kiril Lazarov (Makedonia) - 78p (50 mål, 28 assist)

3. Luka Cindric (Kroatia) - 72p (39 mål, 33 assist)

...

5. Nikola Karabatic (Frankrike) - 63p (25 mål, 38 assist).

SENKER SKULDRENE: Keepertalentet Torbjørn Bergerud reddet den avgjørende straffen i de siste sekundene av andre omgang i semifinalen mot Kroatia fredag kveld. Nå forbereder han og resten av laget seg på finalen mot Frankrike i Paris på søndag. Video: Bjørn Langsem / DBTV. Reporter: Fredrik Økstad Sandberg. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media