Tallene som overrasker Solskjær

Manchester United viser at de har mange strenger å spille på denne sesongen.

LENGE SIDEN SIST: Det er 23 år siden Manchester United hadde fire spillere som scoret ti mål eller mer i Premier League i løpet av én sesong. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB Scanpix
LENGE SIDEN SIST: Det er 23 år siden Manchester United hadde fire spillere som scoret ti mål eller mer i Premier League i løpet av én sesong. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB ScanpixVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Da Anthony Martial og Marcus Rashford kom på scoringslista mot Watford i 2-1-seieren lørdag, skjedde det noe som ikke har skjedd på over 20 år i Manchester United.

Det er nemlig første gang fire Manchester United-spillere har scoret ti ligamål eller mer i løpet av en sesong siden 1995/96-sesongen.

- Jeg er overrasket over at det er så lenge siden, for jeg trodde kanskje at jeg, Teddy (Sheringham), Cole og Yorke hadde mer enn det, men jeg tror det var Teddy som ikke klarte det, sier Solskjær og fortsetter:

- Men det er godt å ha flere kilder til mål, for det gir motstanderen en annen utfrordring også, når de vet at målene kan komme fra forskjellige hold. Og vi har fortsatt andre som vi kan utfordre til å score tosifret antall mål.

Lukaku topper

Det er Romelu Lukaku som er toppscorer i klubben med 12 ligamål. Deretter følger Paul Pogba med elleve mål, mens Martial og Rashford står bokført med ti scoringer hver.

I 1996 var det Eric Cantona (14), Andy Cole (11), Ryan Giggs (11) og Paul Scholes (10) som stod for samme bragd.

Jesse Lingard er spilleren som er nærmest å komme opp på tosifret antall scoringer, med sine fire mål i Premier League denne sesongen. Ander Herrera, Juan Mata og Ashley Young har to ligascoringer.

En spiller som Alexis Sanchez kunne med normal form vært med å kjempe om tosifret antall scoringer, men chilneren har bare én scoring i ligaen denne sesongen.

Totalt 15 Manchester United-spillere har funnet veien til nettmaskene i Premier League inneværende sesong.

SOLSKJÆR-FEBER: Selv om Manchester United og Ole Gunnar Solskjær spilte sin beste kamp mot Watford, er det ingen tvil om hvem som er hetest i byen akkurat nå. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Veldig viktig

Solskjær uttalte på gårsdagens pressekonferanse at det er «veldig viktig» at Manchester United har flere målscorere i laget, dersom klubben skal kjempe om ligagullet i framtiden.

Det er forøvrig Manchester Citys Sergio Agüero som er toppscorer i Premier League med 19 scoringer, men det ser ut til å bli en skikkelig drakamp om toppscorer-trofeet.

Argentineren topper lista foran Liverpool-duoen Sadio Mané og Mohamed Salah, som sammen med Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang og Tottenhams Harry Kane har 17 ligascoringer. Citys Raheem Sterling er like bak med 15 nettkjenninger.