Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tallene som viser at Rooney er tilbake i toppslag

Spørsmålet er om superformen varer eller ikke.

2016: Wayne Rooney har startet det nye året på fantastisk vis. I går ble han matchvinner mot Liverpool.  Foto: Scanpix
2016: Wayne Rooney har startet det nye året på fantastisk vis. I går ble han matchvinner mot Liverpool. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Etter bare seks ligamål i 2015 mente mange at Wayne Rooneys (30) tid som en av verdens beste angripere var over. 2. juledag hadde også Manchester United-manager Louis van Gaal fått nok av spissens måltørke. Før møtet med Stoke ble det engelske landslagets mestscorende spiller gjennom tidene satt på benken.

Bare 22 dager seinere er situasjonen en helt annen: Etter å ha banket inn sitt femte mål på fire kamper i 2016 og avgjort hatkampen mot Liverpool, omtales Rooney igjen som Manchester Uniteds viktigste mann. Spørsmålet som er relevant å stille, men som er vanskelig å svare på, er om klubbkapteinens form er et forbigående blaff eller et bevis på at han er tilbake.

- Det er umulig å si, men Rooney er fortsatt kapabel til å score 15-20 mål per sesong. Han er kanskje den spilleren som lider mest under van Gaals forsiktige pasningsfotball, sier Viasats Roar Stokke til Dagbladet.

Dramatisk endring På tampen av Rooneys triste fotballår i fjor mente flere og flere britiske eksperter at spisser som Jamie Vardy, Harry Kane og Daniel Sturridge ville holde den levende legenden ute av landslagets startellever under EM i Frankrike til sommeren.

Grunnen var enkel. Mens Rooney snittet på svake 0,18 scoringer per seriekamp, pøste de andre inn mål ved omtrent hver anledning. Noe som for Sturridges del var de få gangene han var skadefri.

Nå har det famøse målsnittet endret seg til et nivået som de ti foregående årene var med på å gjøre Rooney elsket av United-fansen. 1,33 scoringer per match tilsier at han er tilbake på sitt ypperste, selv om banespillet hans ennå ikke er av helt det samme gamle kaliberet.

Ble historisk Da Rooney scoret sitt første mål på Anfield på 11 år i går, sikret han seg også en ny rekord. Ingen spillere har nå flere enn angriperens 176. Premier League-nettkjenninger for en og samme klubb.

- Det visste jeg faktisk ikke, men det er spesielt å score på Anfield. Så jeg får vel være litt egoistisk i dag og nyte rekorden litt ekstra, sier Rooney til Sky Sports med et smil.

2015: 26. desember ble Wayne Rooney vraket av manager Louis van Gaal. Tre uker seinere er det et utenkelig scenario. Foto: Scanpix
2015: 26. desember ble Wayne Rooney vraket av manager Louis van Gaal. Tre uker seinere er det et utenkelig scenario. Foto: Scanpix Vis mer

Selv var han mest opptatt av at matchvinner-opptredenen hans gjorde at Manchester United tok steget opp i ryggen på fjerdeplasserte Tottenham, som nå bare er to poeng foran. Heller ikke serieleder Arsenal er utenfor rekkevidde, med sitt sju poeng store forsprang.

- Alle vet hvor viktig denne kampen er, uansett hvordan lagene ligger an på tabellen. Dette er en massiv seier for oss. Vi trengte de tre poengene, konstaterer Rooney.

Det har Rooney rett i. For nå er spørsmålene om både Rooneys, van Gaals og Manchester Uniteds umiddelbare framtider mer åpne enn på lenge. Første sjanse til å vise at de siste kampene ikke bare er et blaff, kommer mot Southampton på Old Trafford til helga.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media