Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tallene som viser at United er like dårlige som under Moyes

- Det er stygge tall.

TALLENES TALE: Manchester United og Louis van Gaal har like mange poeng som klubben hadde med David Moyes på samme tid forrige sesong. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
TALLENES TALE: Manchester United og Louis van Gaal har like mange poeng som klubben hadde med David Moyes på samme tid forrige sesong. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Manchester United gikk på sesongens andre hjemmetap i ligaen da Dusan Tadic satte inn en retur på Old Trafford tidligere i dag.

Klubben står nå med 37 poeng i Premier League, noe som er nøyaktig samme poengsum som på samme tid under David Moyes' ledelse forrige sesong.

- Det er stygge tall for van Gaal, selvfølgelig. Men tabellplasseringen har vært grei, fordi det er lettere å komme høyere på tabellen med færre poeng i år. Moyes fikk ikke kjøpe spillere. Han fikk Fellaini til slutt, og Mata i januar. Han her (van Gaal) har henta på øverste hylle. Som Koeman (manager i Southampton, journ.anm.) sier i intervjuene i aviser i dag; det skal ikke ta tid når du har den kvaliteten med spillere. Det er en urovekkende poengfangst for spillerne, sier fotballkommentator og TV 2-ekspert Øyvind Alsaker til Dagbladet.

Alsaker kommenterte selv kampen mellom Manchester United og Southampton i dag. Han påpeker at det er det spillemessige som det mest alvorlige for United. Han peker på at de spiller langsom fotball, og nesten ikke har avslutninger på mål. Det er bare tre lag i ligaen som produserer mindre sjanser enn de røde.

Den største forskjellen er at Manchester United ligger på en fjerdeplass i øyeblikket. Melodien var ikke den samme i fjor, da klubben lå på en 7. plass etter 21 kamper. På det tidspunktet var det fem poeng opp til den viktige fjerdeplassen.

- Det er vanskelig å forvente mer enn topp-4 av van Gaal. Siden han har grep om det, og pushet for ligagull, er de nok fornøyd. De kjøper argumentet om at ting tar tid. Det er et tilbakeslag det som skjer i dag. Du kan si at de hadde fortjent poeng, at de var det beste laget. Men samtidig så kom de unna med et ran på St. Mary's for en måned siden. United skal ikke skylde på marginer og slikt, de har hatt grei flyt, mot lag som West Ham, Stoke og Everton.

Slipper billig David Moyes fikk kritikk rettet mot seg omtrent før han fikk jobben som Manchester United-manager. Den kritikken ble bare verre og verre utover sesongen, før skotten fikk sparken etter bare én sesong i klubben.

Louis van Gaal derimot, har ikke fått mye kritikk, til tross for at han har brukt mer enn 1,5 millarder norske kroner på spillerkjøp i sommer.

- Moyes kom inn med ett spørsmålstegn: Kunne han håndtere en storklubb? Så er det en mye lenger vei når du havner i en bølgedal. Van Gaal drar ned buksa og viser ballene til spillerne. Han er kjent for å være skremmende. Det er ingen som kan begynne med fraser som: «fikser han jobben?» Den har han lagt død. Der Moyes kritiserer stallen, har van Gaal revolusjonert hele stallen. Han har hentet masse nytt. Det er helt i orden, selv om det er stikk i strid med Fergusons siste ord - om at spillertroppen var god nok. Viser du autoritet slipper du billig unna, sier Alsaker.

Lett kampprogram Etter fem strake ligaseire har United bare vunnet én av de siste fem i Premier League. Nå står de røde foran kamper mot QPR, Leicester, West ham og Burnley.

- United bør kunne plukke mye poeng den neste måneden. Bildet vil endre seg hvis de klarer det. Det bør bli mange seire, sier Alsaker.

Men dersom poengene skulle utebli, vil også van Gaal få føle på kroppen hvordan det er å lede et Manchester United-lag som ikke vinner kamper.

- Da får han trøbbel. United begynte med et lett kampprogram. De tok mye poeng. Det er et lett program igjen nå, og de bør vinne kamper, ellers blir det uro. Poenget er at topp-4 ikke vil være utenfor rekkevidde, sier Alsaker, som ikke tror van Gaal har noe å frykte når det gjelder jobben.

- Det skjer ikke noe i vår uansett. Han får en ny sesong uansett, det er jeg sikker på. Moyes ryddet vei for van Gaal. Nå må det ro og langsiktighet til. Han sitter trygt og må få orden på det til slutt. Du merker reaksjonene, han er dritmisfornøyd med det United presterer, sier Alsaker.
Lik Dagbladet Sporten på Facebook.