DØDELIG DUO? Ole Gunnar Solskjær har fått det beste fram i superstjerna Paul Pogba. Foto: Reuters/Jason Cairnduff
DØDELIG DUO? Ole Gunnar Solskjær har fått det beste fram i superstjerna Paul Pogba. Foto: Reuters/Jason CairnduffVis mer

Paul Pogba herjer under Ole Gunnar Solskjær

Tallenes tale: Takket være Solskjær er Pogba bedre enn noensinne

Paul Pogba er ei superstjerne. Men under Ole Gunnar Solskjær har han herjet mer enn noen gang.

Paul Pogba (25) er en superstjerne i fotballverdenen. Det var knyttet gigantiske forventninger til ham allerede da han ble hentet fra Juventus til United - som for øvrig er hans ungdomsklubb - for en milliard tilbake i 2016.

Så langt har franskmannen vist glimt av storhet, men sannheten er at prestasjonene hans også har vært svært varierende.

Tall statistikknettstedet Opta presenterte underveis i oppgjøret mellom Manchester United og Bournemouth i dag, viser at Pogba virkelig har blomstret under Ole Gunnar Solskjær.

Faktisk har han gjort sin beste måned i karrieren, takket være disse tre kampene.

Involvert i sju mål

Det virker opplest og vedtatt at Paul Pogba og tidligere manager José Mourinho har hatt et dårlig forhold, og kanskje er det grunnen til at Pogba nå har våknet til liv under ny ledelse.

Tallenes tale er uansett klar.

På tre kamper har Paul Pogba levert tre målgivende pasninger og scoret fire mål. Det er en bedre måned enn noen gang tidligere i karrieren, melder Opta. I alt har han altså vært involvert i sju mål på de siste tre kampene.

Målforskjellen etter Ole Gunnar Solskjærs første tre kamper som United-manager er 12-3.

Tidligere United-spiller Wes Brown konstaterte følgende i MUTVs sending etter kampen:

- Dersom vi ser tilbake på tidligere i sesongen, så ser vi en enorm forskjell på Pogba da og nå. Han er mye mer offensiv og scorer mål, og det er utelukkende på grunn av manageren. Ole har fått Paul til å spille på den måten han liker, sier Brown.

Hyllest

Nettopp Pogba har av mange blitt beskrevet som Solskjærs nøkkel til suksess.

Når Pogba er god, er United gode.

- Det er fortsatt langt til toppen, men det er mulig (å havne innenfor topp fire, red. anm), sier Paul Pogba i et intervju etter kampen, og er krystallklar:

- Vi er Manchester United. Vi skal være på toppen i ligaen.

Også søndag vartet Pogba opp med to scoringer. Marcus Rashford og Romelu Lukaku scoret de to andre målene, og oppsummert ble det altså 4-1 til United.

- Det er smått utrolig at det går an. Solskjær har forandret alt på tre kamper. De har scoret tolv mål på tre kamper, det har ikke Manchester United gjort siden 2011. Pogba er arkitekten utpå banen, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland etter kampen.

- De lager show i dag. Paul Pogba gjør den beste prestasjonen jeg har sett av en midtbanespiller i år. Det var feilfritt. Det er en nytelse å se fotball her igjen, sier tidligere United-spiller Owen Hargreaves til TV 2.