Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thomas Dressen overrasket alle

Tallet 44 på hjelmen røper tragedien bak Kitzbühel-vinneren

- Jeg kjører ikke bare for meg selv.

TIL TOPPS: Thomas Dressen overrasket alle da han gikk til topps i utforrennet i Kitzbühel lørdag. Foto: NTB scanpix
TIL TOPPS: Thomas Dressen overrasket alle da han gikk til topps i utforrennet i Kitzbühel lørdag. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Thomas Dressen (24) fra Tyskland overrasket alle da han gikk til topps i det prestisjefylte utforrennet i Kitzbühel lørdag.

På de neste plassene fulgte Beat Feuz og Hannes Reichelt, mens Aksel Lund Svindal ble beste nordmann på 8. plass.

RØRT VINNER: Thomas Dressen. Foto: NTB scanpix
RØRT VINNER: Thomas Dressen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Thomas Dressen hvem, tenker du? Bare én gang tidligere har han vært på pallen, nærmer bestemt i Beaver Creek, USA, i 2017. Seieren var også første gang på 39 år at en tysker vant det såkalte Die Streif. Den gang het vinneren Sepp Ferstl.

Thomas Dressen kjører med tallet 44 på hjelmen. Det er på ingen måte tilfeldig, og det markerer kjærligheten til hans avdøde far.

Dirk Dressen døde 43 år gammel, i 2005. «D» er den fjerde bokstaven i alfabetet. Initialene for Dirk Dressen er DD, noe sønnen Thomas symboliserer med tallet 44.

- Jeg har ingen tårer igjen. Det som skjedde vil alltid være en del av meg. Vi får ikke gjort noe med det, sier Kitzbühel-vinneren, ifølge avisa Bild.

Tragedie

Historien han sikter til var de tragiske omstendighetene rundt dødsfallet til faren. Han mistet livet i en gondolulykke samen med åtte andre i nærheten av Sölden i Østerrike høsten 2005.

Ulykken skjedde ved at et helikopter, som var på vei til toppen av gondolbanen, mistet en betongkloss på 750 kilo ned på kabelen til gondolanlegget. Dette førte til at den ene vogna løsnet fra festet og falt ned.

TRAGEDIE: Gondolulykken der ni personer døde skjedde i nærheten av Sölden i Østerrike i 2005. Foto: NTB scanpix
TRAGEDIE: Gondolulykken der ni personer døde skjedde i nærheten av Sölden i Østerrike i 2005. Foto: NTB scanpix Vis mer

Seks barn og tre voksne døde, deriblant Dirk Dressen.

- Jeg kjører ikke bare for meg selv, men også faren min, forteller Thomas Dressen. Han ligger ofte i senga og håper at faren får med seg det som nå skjer.

Sensasjon

Lørdagens seier i Kitzbühel blir sett på som litt av sensasjon. Alt som kunne krype og gå av kjente og ukjente hadde tatt turen til det kjente alpinstedet.

Snittet de siste åra er 45 000 tilskuere på utforen. Fra tribuneplass kunne blant andre Arnold Schwarzenegger og Formel 1-legenden Niki Lauda – begge fra Østerrike – se at Dressen vant 0,20 sekunder foran sveitseren Beat Feuz og 0,41 før Hannes Reichelt fra Østerrike.

- Jeg kan ikke tro det. Jeg har alltid hatt en drøm om å kjøre i mål og lede i Kitzbühel, sier Dressen.

DOBBELTSIDE: Den tyske storavisa Bild am Sonntag feirer Thomas Dressen over en dobbeltside søndag.
DOBBELTSIDE: Den tyske storavisa Bild am Sonntag feirer Thomas Dressen over en dobbeltside søndag. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!