Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tallknuserne har talt: Norge tar 32 OL-medaljer

Tror på langt mer jubel enn toppidrettssjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under første utgave av Dagbladets OL-morgen presenterte Gunnhildur Steinbakk helt ferske tall fra Norsk Regnesentral.

Og prognosene for norske OL-medaljer i Sotsji var svært oppløftende. 

- Vi tror det blir 13 norske gull, sa Steinbakk på direkten i Dagblad-studioet.

Store sjanser Hun avslørte i tillegg at sannsynligheten for at Norge tar mellom ni til 16 gullmedaljer er hele 80 prosent. 

Prognosene har regnesentralens matematikere kommet fram til ved å studere den norske medaljesankingen fra Vancouver-OL i 2010 og alle resultatene fra mesterskap og verdenscup siden den gang.

13 GULL:Gunnhildur Steinbakk (til venstre) leverte tallene fra Norsk Regnesentral direkte i Dagbladets OL-morgen. Her sammen med programlederne Merete Skogrand og Peder Ottosen.
13 GULL:Gunnhildur Steinbakk (til venstre) leverte tallene fra Norsk Regnesentral direkte i Dagbladets OL-morgen. Her sammen med programlederne Merete Skogrand og Peder Ottosen. Vis mer

- Ut ifra det har vi laget en sannsynlighetsregning. Vi har regnet ut en suksessrate, forklarte Steinbakk, og la til at de tror de norske utøverne vil ta 32 medaljer totalt. 

Det er seks mer enn det uttalte målet til toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Kommer nye tall Dagbladet vil fortsette å levere ferske prognoser fra Norsk Regnesentral helt til den olympiske ilden er slukket.

I dag tidlig sto programlederne for OL-morgen, Peder Ottosen og Merete Skogrand, for et tettpakket program.

I tillegg til de nevnte tallene, gikk duoen gjennom de heiteste avisoverskriftene, de største snakkisene og tok temperaturen på Sotsji da reporter Marius Evensen gikk live. 

Programmet er en del av Dagbladets unike OL-satsing, som inkluderer hyppige sendinger - både fra redaksjonslokalet og hovedstudioet. 

 

Hele Norges coronakart