Pep Guardiola trumfer Jürgen Klopp

Tålmodighetens seierherre

Når du leverer en sensasjonell sesong, men ikke vinner Premier League på 97 poeng er grunnen følgende: Vinneren er enda bedre.

DEN STORE VINNEREN: Pep Guardiola er nå kongen av Premier League. Han er den første manageren som forsvarer en ligatittel siden Sir Alex Ferguson i 2009. Og selv om han ennå ikke har lykkes med Manchester City i Champions League er han en garantist for trofeer. To så langt i år. Det tredje - FA-cupen - kan vinnes på Wembley lørdag 18. mai. Foto: Toby Melville/Reuters.
DEN STORE VINNEREN: Pep Guardiola er nå kongen av Premier League. Han er den første manageren som forsvarer en ligatittel siden Sir Alex Ferguson i 2009. Og selv om han ennå ikke har lykkes med Manchester City i Champions League er han en garantist for trofeer. To så langt i år. Det tredje - FA-cupen - kan vinnes på Wembley lørdag 18. mai. Foto: Toby Melville/Reuters. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Brighton-Manchester City 1–4 (1–2)
  • Liverpool-Wolverhampton 2–0 (1–0)

FIRE FORSKJELLIGE MÅLSCORERE på sesongens siste dag er bare en av mange suksessfaktorer som forteller og forklarer alt om hvorfor Manchester City er det første laget til å forsvare en Premier League-tittel siden Sir Alex Ferguson gjorde det med naboen United for ti år siden.

Selv om Liverpool har levert en ekstrem sesong er Manchester City best i alt.

Sånn er det bare.

DET VAR SIKKERT spennende for noen, det var sikkert artig for Brighton-fansen å synge «One nil to the Liverpool» etter at Sadion Mané hadde gjort 1–0 på Anfield, og det var garantert plagsomt for alle som holder med Manchester City.

Men var det egentlig noen tvil om hvem som til slutt ville løfte trofeet, selv om Liverpool var en opp og Manchester City var en ned med over en time igjen på klokka?

Nei, jeg synes ikke det.

Det var selvfølgelig spennende så lenge City bare ledet 2–1 i Brighton.

Men igjen, det var ingen tvil.

Manchester City forsvarte ligatittelen fordi de er litt bedre enn Liverpool i alt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer