Talsmann for norske supportere var med på hetsen av Fagermo

- Helt uproblematisk, sier han selv.

(Dagbladet): Odd-trener Dag-Eilev Fagermo ble utsatt for grov hets av Stabæk-supportere etter kampen mellom Stabæk og Odd søndag.

Midt blant illsinte Stabæk-supportere sto talsmannen for Norsk Supporterforening, som har som sin viktigste oppgave å utvikle en god supporterkultur.

Odd-direktør Einar Håndlykken bekrefter overfor Varden at episoden var ubehagelig, og at både spillere og støtteapparatet følte situasjonen som truende. Han forteller at det blir levert en henvendelse både til Stabæk og til Norges Fotballforbund.

Norsk Supporterallianse er en interesseorganisasjon for supporterklubbene til norske fotballag. Talsmann Bjørnar Posse Sandboe befant seg midt blant supporterne som sto klar, da trener Dag-Eilev Fagermo skulle gå mot bussen. Han sier til Varden, at han mener dette er helt uproblematisk.

NSA har som viktigste oppgave å arbeide for en supporterkultur og er talerør for nærmere 40 000 supportere.

Posse Sandboe mener at det var på sin plass at mange ventet utenfor stadion.

- Det samlet seg en gjeng der fordi vi følte det ble oversett en avgjørende viljehands på slutten. Det var primært dommeren folk var misfornøyde med. Fagermo så en mulighet til å smette inn i midten. Han er god på slikt, sier Posse Sandboe til Varden.

Og han fortsetter:

- Det som skjedde bak tribunen var ikke noen sikkerhetsglipp. Dag-Eilev Fagermo gjorde ting stikk i strid med den informasjonen som ble gitt. Han skulle gått rett i bussen. I stedet går han opp mot oss og blir stoppet av en politimann. Han klarer å provosere en del folk med å gjøre dette.

Han frykter ikke at det vil bli videre reaksjoner på at han hadde en aktiv rolle i oppstyret etter kampen.

Posse Sandboe får støtte av daglig leder i NSA, Hanne Mari Jordsmyr.

Fagermo sa til TV2 at han ikke var langt i fra å føle seg truet av Stabæk-supporterne.

Odd-direktør Einar Håndlykken mener at det overhodet ikke var noen provokasjon fra trener Dg-Eiliv Fagermo.

TALSMANN I FREMSTE REKKE. Bjørnar Posse Sandboe sto i fremste rekke, da Odd-trener Dag-Eilev Fagermo fikk så ørene flagret. Foto: Torstein Bøe/NTB Scanpix.
TALSMANN I FREMSTE REKKE. Bjørnar Posse Sandboe sto i fremste rekke, da Odd-trener Dag-Eilev Fagermo fikk så ørene flagret. Foto: Torstein Bøe/NTB Scanpix. Vis mer