Avslørte Evi Sachenbacher-Stehle i Sotsji-OL for å skjule eget dop

Tålte ikke Johaugs press

Denne tysk/russiske røverhistorien er enda en påminnelse om hva som er rett og galt i behandlingen av Therese Johaug.

KLARTE IKKE PRESSET: Dobbelt olympiamester Evi Sachenbacher-Stehle var involvert i to ulike skandaler i OL 2006 og 2014. Først ble hun utestengt for unormale blodverdier i Torino-lekene; så ble hun felt av en russisk aksjon og egen uvettig tedrikking i Sotsji åtte år seinere. All den negative oppmerksomheten gjorde at hun kuttet ut toppidretten. FOTO: AP/Andrew Medichini)
KLARTE IKKE PRESSET: Dobbelt olympiamester Evi Sachenbacher-Stehle var involvert i to ulike skandaler i OL 2006 og 2014. Først ble hun utestengt for unormale blodverdier i Torino-lekene; så ble hun felt av en russisk aksjon og egen uvettig tedrikking i Sotsji åtte år seinere. All den negative oppmerksomheten gjorde at hun kuttet ut toppidretten. FOTO: AP/Andrew Medichini) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALL idrettsglede forsvant for Tysklands sportsyndling Evi Sachenbacher-Stehle slutt da hun ble sendt hjem fra vinter-OL i Sotsji i skam etter en sjokkerende dopingavsløring, og havnet rett i avhør hos tysk politi:

- Det var brutalt. På et tidspunkt satt jeg bare der og gråt. De har sine spørsmålsteknikker. De trodde sannsynligvis at de avdekket den store dopingringen. Men jeg kunne ikke si mer enn sannheten, fortalte Evi til Bild sist søndag.

Den februardagen hos politiet i München var hun blitt avhørt i sju timer. Det røffe avhøret ble aldri til noen sak om hemmelige dopingringer eller en statlig tysk sammensvergelse for å bli verdens beste vintersportsnasjon igjen.

Evis dopingprøve endte som en liten, ganske banal historie om at kombinasjonen av helsekost og toppidrett kan ende i en personlig krise.

Hun klarte i hvert fall ikke presset.

FOR en av tyskernes mest populære idrettsutøvere ble det umulig å fortsette karrieren etter å ha blitt tatt med et forbudt stoff i kroppen. Det som skjedde i dopinglaboratoriet i Sotsji midt under OL for seks år siden, gjorde at den dobbelte olympiske mesteren mistet lysten på å konkurrere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer