Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FA-Cupen

Tam forestilling av United holdt til semifinale i FA-cupen

Brighton-spillerne kjempet godt, men det holdt ikke da Manchester United vant i en tam forestilling på Old Trafford.

VIKTIG SCORING: Romelu Lukaku sendte Manchester United i ledelse da United sendte Brighton ut av FA-Cupen . Foto: Jason Cairnduff / Action Images via Reuters
VIKTIG SCORING: Romelu Lukaku sendte Manchester United i ledelse da United sendte Brighton ut av FA-Cupen . Foto: Jason Cairnduff / Action Images via Reuters Vis mer
  • Manchester United - Brighton & Hove Albion 2-0

(Dagbladet): I 1983 møttes Manchester United og Brighton & Hove Albion til FA-cup finale på Wembley. De måtte spille to kamper for å få avgjort en vinner. I kveld møttes de to klubbene til kvartfinale på Old Trafford.

Lukaku scoring i en jevn omgang

United gikk på et litt uforventet tap mot Sevilla tirsdag, og dermed skulle man tro at Manchester-laget ønsket å revansjere seg i FA-cupen. Manchester imponerte ingen, men vant etter en tam forestilling på hjemmebane. Dermed er United videre til semifinale i FA-cupen.

José Mourinho valgte å starte kampen uten Paul Pogba, David de Gea og Alexis Sánchez på banen.

Snøen dalte lett ned idet spillerne entret banen lørdag kveld.

United etablerte et lite press fra start uten å komme til de store sjansene. Brighton-spillerne lå meget kompakt og fikk avverget farlige muligheter mot.

Etter knapt 30 minutter spilte hjemmelaget seg til et par sjanser med et kort mellomrom, men keeper Krul fikk avverget. Minuttet seinere fikk Brighton-spiller Lewis Dunk headet mot mål og sendte keeper Romero ut i full strekk. Det var en god redning av Uniteds reservekeeper.

36 minutter var gått da Nemanja Matic slo en perfekt serv til Romelu Lukaku som var frampå og headet ballen enkelt i mål.

Belgieren har tidvis måttet tåle mye kritikk denne sesongen, men har scoret en del mål. Med kveldens scoring er spissen oppe i 26 scoringer totalt denne sesongen. 11 av disse scoringene har kommet i cuper.

Hjemmelaget fortsatte å kjøre kampen, men det ble ingen flere scoringer før pause.

Ved sidebyttet kom Ashley Young innpå for Luke Shaw, som ikke hadde levert en særlig god første omgang.

Brighton-muligheter

Brighton-spillerne fikk prøvd seg på et par sjanser i starten av andre omgang. Etter mye ballinnehav fra United fikk Brightons Pascal Groß fyrt av et skudd som stryker på utsida av stolpen sju minutter ut i andre omgang.

Fire minutter seinere fikk Jürgen Locadia satt keeper Romero på prøve da han fyrte av et skudd i krysset. Romero måtte ut i full strekk, og fikk sendt ballen ut til hjørnespark for gjestene.

66 minutter var gått da Brighton og Locadia igjen var på skuddhold, men nederlenderen headet rett over mål.

United slet tidvis med å skape de store sjansene, samtidig som de lot gjestene komme på skudd en rekke ganger. Dermed måtte Mourinho gjøre noen bytter.

I det 73. minutt satte Uniteds manager inn Marcus Rashford til fordel for Juan Mata. United fikk mer og mer ballinnehav i det snøen begynte å lave ned igjen.

Seks minutter før slutt satt den igjen for hjemmelaget i det Nemanja Matic headet inn en scoring etter en innlegg av innbytter Ashley Young.

​Manchester United fortsatte å dominere de siste minuttene, men det ble ikke flere scoringer.

Brighton hadde mange avslutninger på mål og var det beste laget i andre omgang, men det holdt ikke på Old Trafford. Dermed er Manchester United klar for semifinale i FA-cupen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling