GODE HJEMME: Sør-Afrikas spillere feirer vinnermålet over Danmark i hjemlandet i ettermiddag. Sør-Afrika var bedre enn Danmark i store deler av kampen, og har nå gått 12 kamper uten tap.Foto: SCANPIX/AFP/GIANLUIGI GUERCIA
GODE HJEMME: Sør-Afrikas spillere feirer vinnermålet over Danmark i hjemlandet i ettermiddag. Sør-Afrika var bedre enn Danmark i store deler av kampen, og har nå gått 12 kamper uten tap.Foto: SCANPIX/AFP/GIANLUIGI GUERCIAVis mer

Tamme dansker tapte igjen

Strutter ikke akkurat av selvtillit seks dager for VM.

||| Danskene strutter ikke akkurat av selvtillit bare seks dager for fotball-VM smeller i gang. Lørdag tapte de 0-1 for VM-verten Sør-Afrika.

For første gang under Morten Olsens ledelse har Danmarks beste fotballmenn tapt to kamper på rad. Olsen har ledet Danmark 107 ganger siden han overtok som landslagstrener i 2000.

Det historiske nederlaget kom på Lucas Moripe stadion i Atteridgeville utenfor Johannesburg lørdag ettermiddag. Tirsdag tapte danskene for Australia.

Oppkjøringen til mesterskapet i Sør-Afrika kunne definitivt vært bedre. Mest positivt for Danmark er at laget ikke slipper motstanderne til veldig mange ganger. Mest negativt er det at laget selv har hatt store vanskeligheter med å spille seg til klare målsjanser.

For Danmark blir det viktig å få i gang Arsenal-spissen Nicklas Bendtner. Venstreback Simon Poulsen ble byttet ut etter en halvtime mot sørafrikanerne. Det virker mer enn tvilsomt at han får mye spilletid i VM-kampene. Poulsen ble erstattet av Patrick Mtiliga.

Det sørafrikanske publikummet viste en enorm glede på tribunen, selv om opptakten kunne ha vært bedre. Trafikkaos førte til at mange av de 30.000 tilskuerne ikke rakk kampen i tide. VM starter fredag.

(NTB)

Tamme dansker tapte igjen