Tamt Arsenal slått ut

Henry-scoring holdt ikke.

Arsenal måtte ha to mål for å komme seg videre til kvartfinalen i mesterligaen. Arsenal slo et velorganisert Bayern München, men kampens ene mål fra Thierry Henry var ikke nok.

Med 3-1 fra første kamp hadde Bayern München det beste utgangspunktet foran oppgjøret i London. Arsenal var nødt til både å score minst to mål selv for å kunne avansere.

Treg førsteomgang

Men både Thierry Henry og Dennis Bergkamp skuffet på Highbury. Bayern München tok initiativet fra start, og Arsenal spilte seg bare glimtvis inn i kampen i første omgang, som var sjansefattig og uten storspill fra noen av lagene.

Bayern München presset veldig midtveis i omgangen og fikk tre cornere på rappen uten at det resulterte i scoringer. Sebastian Deisler var involvert i det meste som skjedde offensivt og kunne selv ha scoret ved et par anledninger.

På slutten av omgangen kom hjemmelaget bedre med, og Henry hadde like før pause omgangens beste sjanse da han skjøt på keeper Kahn fra kort hold. Men den tyske veteranen reddet skuddet uten nevneverdige problemer.

Manager Arsené Wenger benyttet etter alt å dømme pausen til å stramme opp disiplene sine, for det var et atskillig mer sugent og friskt hjemmelag som startet annen omgang.

Flott mål

Etter at Patrick Vieira og Henry mislyktes på et par gode sjanser foretok Arsené Wenger to bytter da det gjensto drøye halvtimen av kampen. Robert Pires og Francesc Fabregas ble satt inn i et forsøk på å tilkjempe seg et offensivt overtak.

Bare få minutter etterpå, etter 66 minutters spill, plukket Thierry Henry opp en langpasning fra Ashley Cole inne i 16-meteren.

Fra en vanskelig vinkel dempet Henry ballen og dundret den inn bak Kahn med venstrefoten. En glimrende prestasjon av franskmannen.

Men selv om Henrys mål ga håp hos hjemmepublikummet, ble det med den ene scoringen.

Naturlig nok presset Arsenal desperat på for å få det forløsende andre målet, men Bayern München forsvarte seg ypperlig og foretok også et par defensive bytter på slutten for å sikre resultatet som ga dem billett til kvartfinalen i mesterligaen.

(©NTB)