I RUTE UTEN Å SPRUDLE: Manchester City har sanket 21 poeng på sesongens første ni seriekamper og er i rute, men spillemessig imponerer ikke de regjerende mesterne noen. Et glitrende langskudd fra Carlos Tevez var et av få lyspunkter ved siden av tre poeng i 1-0 seieren mot Swansea.Foto: LINDSEY PARNABY / EPA / NTB Scanpix
I RUTE UTEN Å SPRUDLE: Manchester City har sanket 21 poeng på sesongens første ni seriekamper og er i rute, men spillemessig imponerer ikke de regjerende mesterne noen. Et glitrende langskudd fra Carlos Tevez var et av få lyspunkter ved siden av tre poeng i 1-0 seieren mot Swansea.Foto: LINDSEY PARNABY / EPA / NTB ScanpixVis mer

Tamt City reddet av Tevez-magi

Straffet sjansesløsende Swansea.

(Dagbladet): Manchester City - Swansea 1-0.

Tolv og et halvt minutt på overtid kunne den store majoriteten av vel 47 000 på tribunen på Etihad Stadium trekke et etterlengtet lettelsen sukk da dommer Martin Atkinson blåste i fløyta for siste gang i oppgjøret mellom Manchester City og Swansea.

Da kunne nemlig et tamt hjemmelag innkassere tre poeng etter at et strålende langskudd fra Carlos Tevez var nok til å sende waliserne slukørede hjem.

Argentinerens fulltreffer etter 61 minutter var ved siden av poengene et av svært få lyspunkter sett med  lyseblå øyne. Gjestene skapte nemlig de største og beste mulighetene, kampen sett under ett, men vertene hadde den nødvendige kvaliteten til å avgjøre oppgjøret til sin fordel.

- Det var tre ytterst viktige poeng. Tre kamper på sju dager er alltid tøft. Det var ingen stor forestilling, men mangeren sa til oss i pausen at målet ville komme om vi bevarte roen. Til slutt leverte Carlos varene, sier City-spiller Gareth Barry til ESPN.

Dermed gjorde de sin del av jobben før morgendagens gigantmøte mellom Chelsea og Manchester United på Stamford Bridge. De lyseblå  er bare poenget bak London-laget på tabelltoppen, og sånn sett i rute med tanke på tittelforsvaret.

Sjansesløseri Etter en nitrist Champions League-opptreden i Amsterdam i midtuka, hvor avansementet til åttedelsfinale virker å være utenfor den ambisiøse manchesterklubbens rekkevidde, skulle de regjerende seriemesterne reise seg på den hjemlige arena.

Resultatmessig gjorde de for så vidt det, og holdt nullen for bare andre gang på ni forsøk denne sesongen, men bak resultatet skjulte det seg mye å rette på i alle faser av spillet.

Defensivt slapp City til farligheter Swansea-toppscorer Michu har omsatt i mål tidligere i sesongen, og offensivt var det en glitrende enkeltprestasjon som ledet til seiersmålet, snarere enn god samhandling, selv om det ble noe bedre da Mario Balotelli erstattet Aleksandar Kolarov fra start i annen omgang.

I tillegg slapp muligens Vincent Kompany billig unna da han ryddet opp med hånda i en duell i eget felt med nettopp Michu.

- I rettferdighetens navn kom de (Swansea) hit med en god kampplan. De forsvarte seg dypt og gjorde det vanskelig for oss å finne spissene våre, sier Barry.

- I en bortekamp mot et lag som Manchester City får du ikke åtte sjanser til å score. Vi fikk to store, og spesielt den i første omgang der vi var alene med keeper burde skaffet oss et mål. Men det er ikke første gangen at Joe Hart leverer glimrende redninger, sier Swansea-sjef Michael Laudrup.

Tidenes lengste Annen omgang ble for øvrig preget av to tilsynelatende stygge skader. Swanseas dyktige sisteskanse Michel Vorm strakk seg ikke bare forgjeves etter Tevez' seiersmål: Han pådro seg også en lyskeskade i samme slengen som kan koste ham flere uker på sidelinja.

Også Micah Richards ble båret ut på båre etter at et eller annet slo seg alvorlig vrangt i høyrebackens kne. I sum førte det til hele 12 tilleggsminutter, men City red stormen av blant annet etter å ha satt inn en midtstopper, Joleon Lescott, i stedet for en angriper, Sergio Agüero på overtid.

Med sine 103 minutter var dette tidenes lengste Premier League-kamp, ifølge Infostrada.