Tande: - Jeg skal komme grusomt tilbake

Kombinerthåpet Petter Tande lar seg ikke knekke av nedturen på Lillehammer i helga.

LILLEHAMMER (Dagbladet):-  Jeg kommer grusomt tilbake, sier den 20 år gamle trønderen til Dagbladet.

I Kuusamo for ei drøy uke siden tok han tredje- og andreplass. I stedet for å fortsette framgangen, ble han sjuk og sengeliggende. Lørdag sleit han seg i mål på 16.plass i normalrennet. I går ble han nummer 17 på sprinten.

-  Sjukdommen er mye av grunnen til nedturen i helga. Nå skal jeg være ei og ei halv uke hjemme og jobbe opp formen igjen. I Ramsau (17. og 18.desember) er jeg tilbake på pallen igjen, sier Petter Tande.

-  Godt med en pause

OL-håp nummer to, Magnus Moan (22), lover også at helgas resultater ikke skal gjenta seg i rennene framover.

-  Jeg er enig med Petter i at vi kommer fryktelig tilbake. Nå blir det godt med en pause, og ei frihelg før v-cupen fortsetter i Ramsau. Målet er å finne tilbake hoppformen. Fra tirsdag til fredag skal vi hoppe i Granåsen. Det ser jeg fram til, sier Magnus Moan.

-  Litt skremt

Landslagssjef Frode Moen sier rett ut at han er «voldsomt skuffet» etter helgas innsats.

SJUK: Petter Tande fikk det ikke til på Lillehammer. Sjukdom får en del av skylda. Foto: Torbjørn Grønning
SJUK: Petter Tande fikk det ikke til på Lillehammer. Sjukdom får en del av skylda. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer

-  Jeg er også litt skremt av det som skjedde på Lillehammer. Vi var på hjemmebane, men klarte aldri å vise oss fra vår beste side. Jeg hadde regnet med at det skulle gått mye bedre, sier landslagssjefen.

 Kristian Hammer ble minst dårlige nordmann på sprinten med 14. plass. Magnus Moan ble nummer 15, Petter Tande 17, Håvard Klemetsen 19, Ola Morten Græsli 29 og Jan Rune Grave nummer 37.