Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tande beste nordmann på sjuendeplass

Michael Hayböck vant rennet.

 BESTE NORDMANN:  Daniel Andre Tande endte på sjuendeplass i finaleomgangen i Lahti søndag. Foto: NTB scanpix
BESTE NORDMANN: Daniel Andre Tande endte på sjuendeplass i finaleomgangen i Lahti søndag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kun tre norske hoppere fikk være med i finaleomgangen i verdenscuprennet i hopp i Lahti. Daniel Andre Tande ble beste nordmann på sjuendeplass. Michael Hayböck vant rennet.

Tande lå i god posisjon foran det siste hoppet med sin niendeplass etter å ha landet på 89,5 meter i første omgang. Opp til ledende Michael Hayböck fra Østerrike skilte det 7,9 poeng, mens til pallen var det kun 3,6 poeng.

I finaleomgangen fulgte Kongsberg-gutten opp med 95 meter. Dermed ble han beste nordmann på sjuendeplass.

Johann André Forfang skuffet litt i første omgang og lå kun på 19.-plass. I annen omgang stemte det mye bedre for 20-åringen, som landet på hele 99 meter. Dermed forbedret Forfang 18.-plassen fra første omgang til en tiendeplass.

Norges beste hopper denne sesongen, Kenneth Gangnes, lå på 21.-plass etter første omgang etter et hopp på 89,5 meter. I annen omgang landet han på 91 meter, men falt likevel til en 22.-plass.

Hayböck var klart best i søndagens renn. Østerrikeren vant med 9,2 poeng til den tyske overraskelsen Karl Geiger, mens japanske Taku Takeuchi ble nummer tre.

Tom Hilde, Joachim Hauer, Andreas Stjernen og Anders Fannemel kom ikke med til finaleomgangen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram