Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tande beste norske på 7. plass

Moan gikk seg kraftig opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Tande hadde et flott utgangspunkt etter hoppingen, men endte til slutt på 7.-plass i verdenscuprennet i kombinert i Oberstdorf lørdag. Felix Gottwald vant.

Tande lå på 2.-plass etter hopprennet med to svev på 133,5 meter, og måtte ta inn 42 sekunder på ledende Bernhard Gruber.

Nordmannen klarte imidlertid ikke å henge med det øvrige tetfeltet på langrennsdelen, og var til slutt 1.20,7 minutter bak østerrikske Gottwald i mål.

Magnus Moan skuffet i hoppbakken med 21.-plass, men gikk seg kraftig opp på listene i langrennsdelen. Han endte på 8.-plass. Trønderen var 1.33,8 bak Gottwald.

Gottwald sikret seieren med en sterk avslutning. Hannu Manninen fra Finland tok annenplassen, 4,6 sekunder bak Gottwald. Manninen spurtslo tyske Sebastian Haseney og amerikanske Bill Demong, som endte på henholdsvis 3.- og 4.-plass.

Espen Rian falt fra 4.- til 16.-plass, mens Håvard Klemetsen ble nummer 20. Iver Markengbakken endte på 24.-plass. Jan Schmid ble nummer 31.

Jan Christian Bjørn brøt langrennet. Han lå som nummer 31 etter hoppingen.

(NTB)

MÅ JAKTE: Petter Tande ble nummer 2 i hopprennet, og har 42 sekunder å ta inn på østerrikeren Bernhard Gruber i sporet. Foto: AP
MÅ JAKTE: Petter Tande ble nummer 2 i hopprennet, og har 42 sekunder å ta inn på østerrikeren Bernhard Gruber i sporet. Foto: AP Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!