Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

HOPPUKA

Tande ble reddet av tre faste ord før jubelhoppet

- Hemmelig oppskrift.

MOR OG SØNN: Daniel-André Tande fikk en klem av mamma Trude etter seieren i Nyttårshopprennet. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
MOR OG SØNN: Daniel-André Tande fikk en klem av mamma Trude etter seieren i Nyttårshopprennet. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet): Daniel-André Tande (22) satte fyr på den norske interessen i Hoppuka med seieren i Nyttårshopprennet søndag. Plutselig har han meldt seg på i sammendraget for alvor - først og fremst i konkurranse med Kamil Stoch og Stefan Kraft.

Kongsberg-hopperen forteller at han hadde det «helt jævlig» på toppen før han skulle sette utfor i andre omgang i går. Men muligens ble han reddet av tre ord han sa til seg selv:

- Hodet var som et tomrom. Men det siste jeg sa til meg selv før jeg satte utfor, var tre faste ord. Og det fungerte, sier han og smiler.

- Hvilke tre ord var det?

- Det vil jeg ikke si. Det er hemmelig oppskrift, sier Tande og legger et mystikkens slør rundt seg selv.

Tredjeplass

Etter to av fire renn ligger han på tredjeplass i sammendraget. Opp til lederen Kamil Stoch er det 6,6 poeng. Hoppuka forflytter seg til Innsbruck i dag, med renn onsdag.

GLAD OG FORNØYD: Daniel-André Tande roet ned på rommet i går kveld. Her med glassula etter seieren i Nyttårshopprennet. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
GLAD OG FORNØYD: Daniel-André Tande roet ned på rommet i går kveld. Her med glassula etter seieren i Nyttårshopprennet. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

I går kveld var Tande en svært omsvermet mann i pressesenteret i Garmisch-Partenkirchen.

- Jeg liker meg på pressekonferanser. Og jeg synes det er morsomt å få oppmerksomhet. Det betyr bare at jeg har gjort noe utrolig bra, påpeker han.

- Hvordan passer bakken i Innsbruck deg?

- Profilen passer hoppinga bra. Jeg har slitt litt med lav bom før. Men nå føler jeg at jeg har funnet ut av det.

Skjevt ut

Som lag har Norge kommet skjevt ut av startblokka i Hoppuka. Men så lenge Tande presterer, er det lett for lagkameratene å gjemme seg bak.

- Vi kunne ikke fått et bedre start på året, sier trener Alexander Stöckl.

- Jeg er overrasket over hvor rolig Tande var. Det er mye trykk rundt Hoppuka, og det sitter millioner og ser på. Han er mentalt sterk.

- Hva synes du kjennetegner hoppinga til Tande spesielt?

- Han er veldig god i første del av flyfasen, den såkalte lukningsfasen.

I Innsbruck venter ei heksegryte i Bergiselbakken. Stöckl tror Tande vil få en rettferdig behandling av et fanatisk hjemmepublikum.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!