Tande får klarsignal til verdenscupåpningen

Har imponert.

 I AKSJON:  Daniel Tande. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
I AKSJON: Daniel Tande. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Daniel Tande har imponert i sommer. Kongsberg-hopperen står utenfor landslaget, men er klar for verdenscupstarten i Klingenthal.

- Tande fortjener plassen etter at han vant kontinentalcupen og sikret kvoteplass. Han får hoppe om det ikke skjer noe ekstraordinært de siste ukene, bekrefter landslagstrener Alexander Stöckl overfor NTB.

Hopperne er akkurat kommet hjem fra et knalltøft treningsperiode på Fuerteventura.

- Kjekt å vite. Målet har hele tiden vært å hoppe verdenscup, sier Tande.

21-åringen har imponert voldsomt i sommer. Han sikret seg også to NM-gull på plast.

- Jeg tør påstå at jeg er bedre trent enn noen gang og har perset på alle spensttestene, sier Tande til NTB.

Perset i spensttester Kneskaden fra Hinterzarten ser ikke ut til å forkludre åpningen i Klingenthal 20. november.

- Jeg er ikke på mitt beste nå, fysisk sett, men er veldig glad for at jeg hadde et så solid grunnlag. Kneet kjennes bra, men jeg har løpt lite. Jeg må innrømme at jeg merker det dagen etter at jeg har prøvd meg på noen lengre løpeturer, sier den Narvik-fødte hopperen.

Han fikk ikke plass på Alexander Stöckls A-landslag, men alt tyder på at Tande blir regelmessig å se i verdenscupen i vinter. Fram til rennene i Engelberg uken før jul har Norge dessuten lov til å ha med sju hoppere i verdenscupen, takket være Tandes kvoteplass fra COC-hoppingen.

- Planen er å gjøre det vanskelig å sette meg utenfor verdenscuplaget, sier Tande.

- Det er iallfall ingen grunn til at jeg ikke skal kunne ta med meg den gode hoppingen i sommer over på snø. Jeg håper å få mellom 20 og 50 hopp før det hele starter i Klingenthal, forteller Tande.

Uvisst rundt Sjøen Det er uklart om Phillip Sjøen deltar i verdenscupåpningen. Talentet har slitt med motivasjonen i sommer. Fagerstrand-gutten var med under treningsleiren på Fuerteventura, men har tidvis pause fra landslaget.

- Sjøen er mer trygg på seg selv og har funnet mer sin identitet, men vi må være fleksible med ham framover. Det er ikke gitt at han hopper i Klingenthal. Vi må ha en avgjørende samtale først, men jeg har ingen fysiske betenkeligheter rundt ham, sier Stöckl til NTB.

Etter åpningen i Klingenthal flytter hopperne til Ruka (Finland). Lillehammer er vertskap for verdenscupen den første helgen i desember. Deretter venter Nizjnij Tagil (Russland) og Engelberg (Sveits). Sesongens første virkelig høydepunkt er hoppuken, som starter i Oberstdorf 28. desember.

- Hoppuken er alles drøm. Målet er å hoppe stabilt og være topp ti i vinter. Er jeg stabil under hoppuken, kan det bli topp ti der også, sier Tande.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram