Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Daniel André Tande best etter første dag i Oberstdorf

Tande festet grepet om VM-tittelen

Daniel André Tande leder før siste dag.

Daniel Andre Tande of Norway soars through the air during his first competition jump at the Ski Flying World Championships in Oberstdorf, Germany, Friday, Jan. 19, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader)
Daniel Andre Tande of Norway soars through the air during his first competition jump at the Ski Flying World Championships in Oberstdorf, Germany, Friday, Jan. 19, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under tunge forhold, var det få hoppere som klarte å sveve særlig langt i Oberstdorf.

En etter en landet de høyere og høyere oppe i bakken i den andre omgangen, og omtrent samtlige så oppgitt ut i det de kjørte over flata i bunnen av bakken. Noriaki Kasai skar grimaser, Jernej Damjan ristet på hodet, mens Andreas Stjernen slo ut med armene.

Noen klarte imidlertid å levere gode hopp tross vanskelige forhold. Blant dem var Kamil Stoch, Richard Freitag og Daniel André Tande. De var topp tre etter den første omgangen, og fulgte opp med nye gode hopp.

Best av dem var nordmannen, som leder VM i skiflyging før de to siste hoppene. Hopp nummer tre og fire i konkurransen hoppes lørdag kl. 16.

I andreomgang hoppet han 227 meter, og leder 10,9 poeng foran Freitag. Totalt er det tre nordmenn blant topp ti. Robert Johansson er nummer fem, Andreas Stjernen nummer seks og Johann André Forfang nummer ni.

Bakkerekord

Allerede i kvalifiseringen var det klare tegn på at det kom til å bli en god norsk dag i den tyske skiflygingsbakken.

Daniel André Tande banket til med tidenes lengste hopp i den tradisjonsrike bakken, og satte bakkerekord da han landet på 238,5 meter. Det var en halvmeter lengre enn den forrige rekorden. I første finaleomgang fulgte Tande opp med et nytt godt hopp.

Denne gangen landet han «kun» på 212 meter, men det var i vanskelig forhold. Selv om Kamil Stoch hoppet 230 meter, var det likevel Tande som ledet etter første omgang.

– Jeg føler det var et fint og rytmisk hopp. Det var litt tunge forhold med så lav fart, men jeg greide å utnytte teknikken på hoppet godt nok til å fly langt ned i bakken. Det føles godt, sa han til NRK.

Andreas Stjernen hadde også gjort en god kvalifisering, men klarte ikke å følge opp i første omgang. Han hoppet i svært krevende forhold og landet på 193 meter. Det holdt til 10. plass.

Michael Hayböck falt i 1. omgangen, etter hopp på 171,5 meter. Etter landingen, sklidde skia ut, og østerrikeren deiste i bakken i stor fart. Hayböck kom seg heldigvis raskt på beina, og det så ut til å gå bra med hopperen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!