Daniel-André Tande ble syk

Tande fryktet for livet:
- Jeg fikk panikk

Daniel-André Tande fryktet for livet da han i all hast ble lagt inn på sykehus. – Jeg fikk panikk, forteller en åpenhjertig skihopper om sykdomsdramaet.

FRYKTET DET VERSTE: Daniel-André Tande ble syk, raste ned i vekt og ble satt på heftig medisinering. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FRYKTET DET VERSTE: Daniel-André Tande ble syk, raste ned i vekt og ble satt på heftig medisinering. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

24-åringen tar imot NTB hjemme i leiligheten på Stovner. Han har rast ned i vekt og er satt på heftig medisinering. Verdensmesteren i skiflyging ble rammet av det svært sjeldne Stevens-Johnson-syndromet i starten av mai.

- Hele munnen var mer eller mindre et stort kjøttsår en periode, forteller Tande.

Reagerte på Ibux

Slik startet marerittet:

- Jeg fikk en bakteriell infeksjon i luftveiene, men da jeg begynte å bli bedre, fikk jeg en kraftig reaksjon, trolig på grunn av bruk av Ibux. Ifølge legene på Rikshospitalet var det ikke antibiotikakuren jeg reagerte på, men et av virkestoffene i Ibux.

- Jeg ble ordentlig dårlig. Sannsynlighet for å få Stevens-Johnson-syndromet er mindre enn sannsynligheten for å vinne i Lotto. Det er min type flaks, sier lysluggen.

Han er i ferd med å komme tilbake til hektene, men depper hjemme i leiligheten. Kroppen tåler ikke trening, og Kongsberg-hopperen er ilagt treningsforbud.

- Det var ordentlig ille. Jeg hadde flaks med at jeg raskt fikk en stor reaksjon i munnen. Hadde det ikke vært for det, kunne dette gått skikkelig ille. Jeg kom meg heldigvis inn på sykehus innen et døgn etter at det hele slo ut. Hadde det ikke vært for reaksjonen bak i halsen, er det ikke sikkert at jeg hadde kommet meg så raskt til lege.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer