Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tande går for seier

Petter Tande ble nummer to i hopprennet og går for seier i dagens v-cupsprint i kombinert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RUKA (Dagbladet.no): - Jeg gjorde oppgavene mine bra i bakken, er i bra langrennsform og går for en ny pallplassering. Har jeg dagen, tar jeg Hannu Manninen, sier Petter Tande til Dagbladet.no.

- Jeg tror Petter vinner. Hannu Tallus blir trolig den verste konkurrenten. Mitt tips er at Tallus går inn Petter, og at det blir en kamp om seieren mellom de to, sier landslagssjef Frode Moen til Dagbladet.no.

I hopprennet i dag (ett hopp) hadde Tande bare japaneren Daito Takahashi foran seg på lista. Avstanden fra Tande til hoppvinneren er 12 sekunder. Jaakko Tallus på sjetteplass er 15 sekunder bak Tande, Hannu Manninen (nummer 30) er 1,31 minutter bak.

- Målet mitt er å gå inn japaneren ganske fort, så får vi se hva som skjer. Over halvannet minutt til Manninen høres bra ut. Men han vil nok være hakk i hæl i mål, sier Petter Tande.

Hannu Manninen var overlegen i v-cupstarten fredag, men tviler på at han tar en ny seier i dag.

- Avstanden til Petter Tande virker veldig stor. Men jeg skal gå det jeg kan, og fortsatt kan alt skje, sier Manninen til Dagbladet.no.

Håvard Klemetsen ble nummer fire i hopprennet, og går ut 11 sekunder bak Petter Tande. Kristian Hammer (nummer 19), Magnus Moan (nummer 28), Ola Morten Græsli (nummer 31) og Jan Rune Grave (nummer 36) starter henholdsvis 1,08, 1,28, 1,33, og 2,07 minutter bak det norske seiershåpet.

Sprintlangrennet er 7,5 kilometer, og består av tre runder á 2,5 kilometer. Starten er klokka 13.15 norsk tid.

image: Tande går for seier

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!