Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tande hoppet seg til seier

Norsk kombinertjubel i utsatt renn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter langrennsdelen i fellesstart i går, var det nordmannen Kristian Hammer som ledet kombinert-konkurransen i Ramsau i Østerrike.

Gårsdagens hopprenn
ble utsatt på grunn av dårlig vær, men i dag tidlig var det mulig å avvikle den avsluttende hoppdelen.

Det endte med norsk triumf! Petter Tande gikk helt til topps med konkurransens beste hopp selv under vanskelige forhold, melder VG.

- Vi er rågodt fornøyd - Petter er virkelig blitt voksen, sier landslagssjef Frode Moen til NTB. Tande tok sin første verdenscupseier noensinne.

De andre norske løperne gjorde også en sterk innsats, med Magnus Moan på tredjeplass og Kristian Hammer på fjerde.

Moan kunne ifølge kombinertsjef Frode Moen vært med i kampen om seieren, hadde det ikke vært for en merkelig dommeravgjørelse der Moan først fikk stående stilkarakterer - og senere ble dømt til fall ved hjelp av TV-bilder.

Tyske Ronny Ackermann ble nummer to i rennet.

HOPPENDE GLADE: De norske kombinertløperne sto for en kjempeprestasjon i dag tidlig. Petter Tande (i midten) vant den omvendte kombinertkonkurransen, mens Kristian Hammer og Magnus Moan ble henholdsvis nummer fire og nummer tre. Foto: REUTERS/SCANPIX
HOPPENDE GLADE: De norske kombinertløperne sto for en kjempeprestasjon i dag tidlig. Petter Tande (i midten) vant den omvendte kombinertkonkurransen, mens Kristian Hammer og Magnus Moan ble henholdsvis nummer fire og nummer tre. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!