<strong>OVERLEGEN:</strong> Daniel Tande var utilnærmelig da han sikret både renn- og sammenlagtseier i den norske sommerhoppuka søndag.


FOTO: METTE BUGGE/NTB Scanpix
OVERLEGEN: Daniel Tande var utilnærmelig da han sikret både renn- og sammenlagtseier i den norske sommerhoppuka søndag. FOTO: METTE BUGGE/NTB Scanpix Vis mer

Tande knuste konkurrentene og satte bakkerekord i sommerhoppuka

Sikret både renn- og sammenlagtseier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Daniel Tande var utilnærmelig da han sikret både renn- og sammenlagtseier i den norske sommerhoppuka søndag.

Søndag hoppet de beste norske hopperne det siste av tre renn i konkurransen. Det så ut til å bli en tøff kamp i sammenlagtkampen, men 21 år gamle Tande viste sine motstandere ryggen.

Med hopp på 104 og 109,5 meter vant han med hele 26,5 poeng ned til toer Joachim Hauer. Med sitt siste hopp satte han også bakkerekord i Midtstubakken.

Den meget sterke poengsummen sørget også for at han tok seg forbi samtlige konkurrenter i sammendraget. Der vant han 24,8 poeng foran Anders Fannemel. Phillip Sjøen fulgte på tredjeplass.

Tande startet sommerhoppuken med 6.-plass i Gjerpenkollen fredag, men med 3.- og 1.-plass i rennene i Midtstuen endte han som overlegen vinner.

På kvinnesiden viste Line Jahr seg sterkest. I likhet med Tande var hun overlegen i konkurransens siste renn hvor hun vant 30 poeng foran Maren Lundby.

Med én 2.- og to 1.-plasser på de tre rennene ble hun også suveren vinner i sammendraget. Lundby fulgte på annenplass, mens Tonje Bakke kompletterte pallen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer