Tande ledet, men ble disket med for stor hoppdress

Beste nordmann nummer 9.

IKKE FORNØYDE: I motsetning til da dette bildet ble tatt i japanske Hakuba var verken Phillip Sjøen eller Daniel-André Tande fornøyde med dagens renn i Almaty.
Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
IKKE FORNØYDE: I motsetning til da dette bildet ble tatt i japanske Hakuba var verken Phillip Sjøen eller Daniel-André Tande fornøyde med dagens renn i Almaty. Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpixVis mer

Daniel André Tande hoppet til ledelse i 1. omgang i Sommer Grand Prix-rennet i Almaty lørdag, men ble disket.

Tande ble kalt inn til kontroll på sletta, og det viste seg at hoppdressen var for stor rundt magen.

- Daniel hadde kontrollmålt dressen før rennet, men det viste seg at den likevel var for stor. Dette er kjempesynd etter det fantastiske hoppet hans, sa landslagstrener Jermund Lunder.

Phillip Sjøen endte på en noe skuffende 9. -plass etter at han viste gode takter under fredagens trening. Sloveneren Jernej Damjan vant rennet foran japanske Reruhi Shimizu.

- Phillip er ikke langt unna makshopp, men vi fant ikke helt ut av ting i dagens renn. Det går på tekniske justeringer som vi skal jobbe med foran søndagens renn, sa Lunder.

- Vi må si oss skuffet etter dagens resultater. På forhånd var vi favoritter, og vi hadde håpet på pallplasseringer. Søndag skal vi slå tilbake.

(NTB)