Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tande lengst på trening

Fin form foran morgendagens renn.

Kombinertløperen Petter Tande fortsetter å vise gode tendenser i hoppbakken. Torsdag var han lengst i en av treningsomgangene i Schonach.

Torsdag var det offisiell trening foran det individuelle verdenscuprennet fredag, og Petter Tande som vant hoppdelen i sprintkonkurransen i Ruhpholding tirsdag var lengst i den første omgangen. Tande strakk seg da til 95 meter, og var hele tre meter lenger enn nærmeste konkurrent, finske Jaakko Tallus.

I den neste treningsomgangen noterte Byåsen-løperen seg for 94,5 meter, og var da nest lengst. Cristoph Bieler fra Østerrike var da lengst med 95 meter.

Moan sliter

Tande avsluttet treningshoppingen med et svev på 91 meter, som var det femte lengste hoppet i den omgangen. Tyske Marcel Höligh var overraskende best da med torsdagens lengste svev på 96,5 meter.

Magnus Moan fortsetter å slite i bakken, og hans lengste hopp målte 85 meter. Moans to øvrige var på 84,5 og 84 meter.

Håvard Klemetsen viste fin stigning i sine hopp torsdag, hvor han åpnet med relativt beskjedne 84 meter. Men deretter strakk han seg til 87,5 meter i andre treningshopp, før han rundet av med 89,5 meter. Det var omgangens åttende lengste svev.

Ola Morten Græsli fikk det ikke til, og hoppet to ganger 81,5 meter pluss et helt mislykket hopp på 72,5 meter.

Foto: Reuters/Scanpix
Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Spesiell konkurranse

Blant de store favorittene strakk finske Hannu Manninen seg til 89,5 meter i sitt lengste hopp, Ronny Ackermann fra Tyskland noterte seg for 91,5 meter, mens Felix Gottwald klarte 85,5 meter i bakken i Schonach.

Fredagens konkurranse inngår i Tyskland Grand Prix, som består av rennene i Oberhof, Ruhpholding og Schonach. Den konkurransen ledes av Ackermann, som er 15 poeng foran Manninen. Moan på fjerdeplass er 64 poeng bak etter en tredje- og sjuendeplass så langt.

Manninen leder verdenscupen foran Ackermann og Petter Tande. (ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling