Tande nest lengst på trening

Men det er fortsatt usikkert om han stiller til start i helgas verdenscuprenn.

Den unge trønderen, som sesongåpnet så oppløftende med en 2. og en 3. plass i Kuusamo sist helg, har ligget til sengs hele uka.

Men fredag morgen følte han seg såpass kvikk at han ble med på den offisielle hopptreningen i den store Lysgårdsbakken.

Han var ikke snauere enn at han svevde helt ned til 132 meter i det siste hoppet. Det var dagens nest lengste, bare slått med en halvmeter av japaneren Daito Takahaski.

Også i de to første hoppene var Tande drøy på lengdene. Med 124 og 126 meter var han fjerde best i de to omgangene.

Blodprøve avgjør

 – Fortsatt føler jeg meg slapp, men dette var likevel oppløftende, fastslo 20-åringen overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) etter treningen.

Han valgte imidlertid å stå over den påfølgende langrennstreningen og oppsøkte i stedet lege for å få tatt en blodprøve. Den avgjør om han stiller til start i helgens to verdenscuprenn, som er flyttet fra Trondheim til Lillehammer.

– Vi tar en sjekk for å være på den sikre siden. Den endelige avgjørelsen om Petter deltar eller ei tar vi først lørdag morgen, opplyser kombinertsjef Frode Moen.

NEST LENGST: Men det betyr ikke nødvendigvis at Petter Tande er klar til helga. Foto: KALLE PARKKINEN/SCANPIX
NEST LENGST: Men det betyr ikke nødvendigvis at Petter Tande er klar til helga. Foto: KALLE PARKKINEN/SCANPIX Vis mer


Moan friskmeldt

Derimot er det helt sikkert at Magnus Moan, som også har vært syk noen dager denne uka, er såpass friskmeldt at han deltar på Lillehammer. Han hoppet 118,5, 113 og 118 under treningen fredag.

Nest best av de norske var Håvard Klemetsen, med 121,5, 122 og 130,5 meter. Kristian Hammer hadde et lengstehopp på 119 meter, Ola Morten Græsli 123,5 og Jan Rune Grave 120,5.

(ANB)

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 450986859


Varnish cache server