Alle norske videre i Innsbruck

Tande nummer sju i langvarig hopp-kvalik

Daniel André Tande ble beste nordmann i kvalifiseringen til det tredje rennet i hoppuka. Alle de norske gutta er klar for torsdagens konkurranse.

BESTE NORSKE: Daniel-André Tande i kvalifiseringen i Oberstdorf før åpningsrennet i hoppuka.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BESTE NORSKE: Daniel-André Tande i kvalifiseringen i Oberstdorf før åpningsrennet i hoppuka. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Tande dro seg til 128 meter i et godt svev. Han hoppet fra avsats seks, det var et par avsatser lavere enn de første hopperne, og ble nummer sju i kvaliken.

Junshiro Kobayashi (Japan) var best i regnet i Østerrike torsdag. Han hoppet 131 meter. Kvalifiseringen ble avbrutt en god stund omtrent midtveis etter at det blåste opp. Favorittene Kamil Stoch fra Polen og Richard Freitag fra Tyskland hoppet fra avsats fem og ble nummer to og tre i kvalifiseringen.

Så langt hoppet de andre nordmennene: Andreas Stjernen (128,5 meter fra avsats åtte), Robert Johansson (125,5 fra avsats åtte), Halvor Egner Granerud (124 fra avsats åtte), Johann André Forfang (123,5 fra avsats seks) og Anders Fannemel (121 fra avsats seks).

- Jeg synes jeg hopper på et bra nivå, men det var fryktelig dårlig at jeg ikke fikk satt nedslag i det hele tatt, sa Stjernen til NRK.

Innsbruck-rennet arrangeres torsdag. Håpet er at været bedrer seg, men varslene fra meteorologene virker helt nedslående med plaskregn store deler av dagen. På den positive siden: Det ser ut til å bli ganske snill vind.

Det siste rennet i hoppuka går i Bischofshofen lørdag.

(NTB)