Tande på pallen i skiflygingsrennet

Tande nummer tre i Planica

Stoch vant.

TRE: Ingen kunne gjøre noe med Kamil Stoch under skiflygingsrennet i Planica søndag. Daniel-André Tande ble beste nordmann på tredjeplass. Foto: Ap
TRE: Ingen kunne gjøre noe med Kamil Stoch under skiflygingsrennet i Planica søndag. Daniel-André Tande ble beste nordmann på tredjeplass. Foto: Ap Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kamil Stoch var suveren i verdenscupavslutningen i hopp i Planica søndag. Andreas Stjernen holdt samtidig polakken bak seg i skiflygingscupen.

Daniel-André Tande ble beste nordmann i rennet på tredjeplass. Han hadde Robert Johansson og Stjernen på plassene bak seg.

Stoch ledet etter den første omgangen, og hadde få problemer med å forsvare ledelsen i finalehoppet. I sitt andre hopp strakte han seg til 234,5 meter, og det holdt til en overlegen seier.

Polakken vant til slutt med 15,4 poeng på Stefan Kraft, som hoppet seg opp til annenplass. Østerrikeren hoppet 236 meter og fikk 440,1 poeng, men det var ikke i nærheten av Stochs poengsum på 455,6

Første pallplass i Planica

Tande var kun halvpoenget bak Kraft på annenplass etter sitt hopp på 234,5 meter i finaleomgangen.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg bommet litt i andrehoppet, men jeg er helt klart ikke misfornøyd. Det er først gang jeg er på pallen i Planica, så jeg klager ikke, sa Tande til NRK etter rennet.

Robert Johansson hoppet i tunge forhold i finaleomgangen, og måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen etter et hopp på 228 meter. Deretter fulgte Andreas Stjernen på femteplass, mens Johann André Forfang og Anders Fannemel endte på henholdsvis 8.- og 11.-plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer