Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tande på pallen i skiflygingsrennet

Tande nummer tre i Planica

Stoch vant.

TRE: Ingen kunne gjøre noe med Kamil Stoch under skiflygingsrennet i Planica søndag. Daniel-André Tande ble beste nordmann på tredjeplass. Foto: Ap
TRE: Ingen kunne gjøre noe med Kamil Stoch under skiflygingsrennet i Planica søndag. Daniel-André Tande ble beste nordmann på tredjeplass. Foto: Ap Vis mer

Kamil Stoch var suveren i verdenscupavslutningen i hopp i Planica søndag. Andreas Stjernen holdt samtidig polakken bak seg i skiflygingscupen.

Daniel-André Tande ble beste nordmann i rennet på tredjeplass. Han hadde Robert Johansson og Stjernen på plassene bak seg.

Stoch ledet etter den første omgangen, og hadde få problemer med å forsvare ledelsen i finalehoppet. I sitt andre hopp strakte han seg til 234,5 meter, og det holdt til en overlegen seier.

Polakken vant til slutt med 15,4 poeng på Stefan Kraft, som hoppet seg opp til annenplass. Østerrikeren hoppet 236 meter og fikk 440,1 poeng, men det var ikke i nærheten av Stochs poengsum på 455,6

Første pallplass i Planica

Tande var kun halvpoenget bak Kraft på annenplass etter sitt hopp på 234,5 meter i finaleomgangen.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg bommet litt i andrehoppet, men jeg er helt klart ikke misfornøyd. Det er først gang jeg er på pallen i Planica, så jeg klager ikke, sa Tande til NRK etter rennet.

Robert Johansson hoppet i tunge forhold i finaleomgangen, og måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen etter et hopp på 228 meter. Deretter fulgte Andreas Stjernen på femteplass, mens Johann André Forfang og Anders Fannemel endte på henholdsvis 8.- og 11.-plass.

Halvor Egner Granerud ble nummer 20.

Stjernens femteplass gjorde for øvrig at han sikret seieren i skiflygingscupen foran Stoch. Det skilte dem til slutt sju poeng fordel nordmannen. Johansson endte på samme poengsum som Stoch.

Stoch ledet

Stoch gikk ned på farten sammenlignet med brorparten av konkurrentene, men var likevel suverent best også i den første omgangen i Planica.

Polakken hoppet fra én avsats lavere enn annenmann Daniel-André Tande, men landet likevel halvannen meter lenger ned i bakken enn nordmannen. Stochs hopp målte 245 meter mot Tandes 243,5.

Med avsatskompensasjon la Stoch seg i tet med 237,9 poeng, og han hadde hele 14 poengs ledelse på Tande foran finaleomgangen. Den avstanden var verken Tande eller noen andre i nærheten av å nærme seg.

Johansson var på tredjeplass

Robert Johansson hoppet fra samme avsats som Stoch i første omgang, men var ikke i nærheten av polakkens lengde. 237 meter holdt til tredjeplass før finaleomgangen, men mannen med den fyldige barten var hele 15,2 bak lederen.

I finaleomgangen maktet han ikke å følge opp pallplassen.

Østerrikske Stefan Kraft lå på fjerdeplass, mens Johann André Forfang var på sjetteplass etter et hopp på 240,5 meter. Førstnevnte hoppet seg opp på pallen i finaleomgangen.

Anders Fannemel og Andreas Stjernen følger på henholdsvis 8.- og 10.-plass, mens Halvor Egner Granerud ligger på 23.-plass før finalehoppet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling