Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tande overlegen norsk mester

NORSK MESTER: Daniel Andre Tande. Foto: NTB Scanpix
NORSK MESTER: Daniel Andre Tande. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Daniel-André Tande (23) var i egen klasse under hopp-NM storbakke. Hele 18,9 poeng skilte ned til toer Johann André Forfang.

Med hopp på 138 og 140 meter tok Tande et overlegent NM-gull. Kongsberg-hopperen fortsetter å vise gode takter. Tidligere i sesongen har Tande vunnet NM-rennet i normalbakken.

- Jeg håpet å hoppe enda lenger, men jeg ble litt reservert og satte inn en safe variant, sa Tande til NRK.

Han fylte 23 år tirsdag og sørget for å gi seg selv en fin gave dagen derpå.

- Norsk mesterskap verdsetter jeg veldig høyt. Det har alltid vært et mål å vinne både i stor- og normalbakke. Forhåpentlig kan det bli flere ganger, sa KIF-hopperen.

Forfang hoppet 132,5 og 137,5 meter og sikret sølvet, mens bronsen gikk til Sprova-hopper Andreas Stjernen. 1,5 poeng skilte mellom Forfang og Stjernen.

- Jeg er veldig fornøyd med annethoppet mitt. Det var litt rusk i førstehoppet. Jeg klarte å gjøre en endring, som jeg er veldig fornøyd med. Jeg tok litt mindre i. Det funket å sette ned tempoet, sa Forfang.

- Jeg gir Daniel litt for lett match i 1. omgang. Da kan jeg ikke gi ham en fight om seieren, sa Stjernen til NRK.

Tom Hilde, Robert Johansson, Anders Fannemel og Joachim Hauer fulgte på plassene bak. Robin Pedersen, sønn av tidligere landslagssjef Trond Jøren Pedersen, ble nummer åtte.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media