Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiflying:

Tande på pallen da Kraft vant i Planica

Nummer tre.

TREER: Med hopp på 243 og 240,5 meter vant verdenscupleder Stefan Kraft skiflygingsrennet i Planica. Daniel-André Tande sikret 3.-plassen i verdenscupen.
&nbsp;<span style="background-color: initial;">Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix</span>
TREER: Med hopp på 243 og 240,5 meter vant verdenscupleder Stefan Kraft skiflygingsrennet i Planica. Daniel-André Tande sikret 3.-plassen i verdenscupen.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Med hopp på 243 og 240,5 meter vant verdenscupleder Stefan Kraft skiflygingsrennet i Planica. Daniel-André Tande sikret 3.-plassen i verdenscupen.

I et renn som var preget av ujevne forhold holdt østerrikeren hodet kaldt da det gjaldt som mest i begge omganger. Han fikk 390,2 poeng og vant med 9,8 poeng foran tyske Andreas Wellinger. Han hadde to svev på 235 meter

Wellingers landsmann Markus Eisenbichler var lengst i første omgang med 243,5 meter og han hadde 236 meter i finalen. Det holdt til tredjeplass.

Robert Johansson ble best av de norske på åttendeplass etter en litt svak annen omgang av de norske hopperne med unntak av Tande. Johansson hadde to hopp på 228 meter og 437,3 poeng.

Tande imponerte

Daniel-André Tande var dårligst av de norske etter 1. omgang med 219,5 meter, men i finalen la han på til småpene 233 meter. Han hoppet seg med det opp sju plassering. I og med at Wellinger ikke vant sikret Kongsberg-hopperen seg tredjeplassen i verdenscup totalt med ett renn igjen av sesongen bak Kraft og Stoch.

– Det var morsomt få til det bra hopp her. Det er jobbing med de tingene vi skal gjøre og jeg må lære av de småtingene jeg har gjort riktig, forklarte Tande til NRK.

Anders Fannemel viste noe av sitt gamle jeg da han landet på 243 meter i første omgang. Da var han nummer fem, men han falt fire plasseringer i finalen etter bare 215 meter.

Lagkonkurranse lørdag

Andreas Stjernen var lengst i prøveomgangen med hele 246 meter, men nordtrønderen var ikke like heldig med forholdene i 1. omgang. Da ble det bare 219,5 meter etter lite oppdrift nedover i hoppet. Stjernen forsvarte sin 14.-plass etter 1. omgang med et finalehopp på 228 meter.

Lørdag er det lagkonkurranse i Planica, mens sesongen avsluttes med et individuelt renn for de 30 beste i verdenscupen søndag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media