Tande på pallen i Ramsau

Hoppet seg opp.

Petter Tande hoppet seg opp til tredjeplass i verdenscuprennet i kombinert i Østerrike lørdag.


Nordmannen ble nummer seks i fellesstarten i langrenn. Sebastian Haseney fra Tyskland var raskest i sporet, men Bill Demong på 10.-plass sikret seg 10 bonuspoeng i de innlagte spurtene og ledet foran hopprennet.

Tande hadde ingen bonuspoeng og hadde bare niende flest poeng. I bakken var han fjerde best i begge omganger og avanserte til pallplass.
Tyskeren Björn Kircheisen vant rennet foran østerrikeren Bernhard Gruber. Tande endte 8 poeng bak vinneren og 4,5 bak annenplassen.

– Jeg håpet på en pallplass og er veldig glad for at det gikk. Jeg hadde ingen spesiell taktikk i fellesstarten. Bonusspurtene er interessante, men jeg ville gå i mitt eget tempo. Jeg tror det var lurt, sa Tande.

Seieren var Kircheisens annen i verdenscupen denne sesongen, og han overtok ledertrøya i verdenscupen fra landsmannen Ronny Ackermann som bare ble nummer sju.

– Jeg var syk tidligere i uken og fikk nesten ikke trent. I dag følte jeg meg likevel sterk, og det er fantastisk å ha ledertrøya igjen, sa Kircheisen.
Magnus Moan ble nest beste nordmann på åttendeplass. Espen Rian endte på 14.-plass, Jan Schmid på 19.-plass og Mikko Kokslien på 38.-plass.

(NTB)
TREER: Petter Tande hoppet seg opp og endte som nummer tre i kombinert-rennet i Ramsau. Foto: Leonard Foeger/Reuters
TREER: Petter Tande hoppet seg opp og endte som nummer tre i kombinert-rennet i Ramsau. Foto: Leonard Foeger/Reuters Vis mer