Tande på pallen i Ruhpolding

Ledet etter hopprennet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Petter Tande har slitt med sykdom, men gikk likevel inn til sesongens fjerde pallplassering på kombinertsprinten i tyske Ruhpolding tirsdag.

Byåsen-løperen var best av alle i hopprennet tirsdag med 126,5 meter. Dermed var grunnlaget lagt.

Ut i skisporet gikk det norske håpet fem sekunder foran tyske Jens Gaiser. Verdenscupleder Hannu Manninnen hadde 28 sekunder å ta igjen på Tande, mens tyske Ronny Ackermann lå ytterligere 16 sekunder lenger bak i løypa.

Tande ble raskt tatt igjen, men la seg i ryggen og hadde kontakt til ut på sisterunden. Bakfra kom i tillegg østerrikske Felix Gottwald. Sistnevnte forsøkte et rykk i den siste bakken, og høyst overraskende sprakk verdenscupleder Manninen. Finnen, som vanligvis er bunnsolid i skisporet, ble forbigått av både Gottwald, Ackermann og Tande.

Gottwald vant en etterlengtet seier, mens Ackermann slo Tande i kampen om andreplassen. For Byåsen-løperen var likevel tredjeplass meget hyggelig etter et par dager med sykdomstendenser.

Tande var ikke alene om å vise gode takter av nordmennene. Magnus Moan og Håvard Klemetsen sørget for at det ble en meget god norsk start på det nye året. Moan var bare nummer 29 etter hopprennet, men gikk et strålende langrenn. I mål var han nummer sju – 50 sekunder bak vinneren Gottwald.

Håvard Klemetsen var helt oppe på fjerdeplass etter hopprennet, og holdt god fart også i skisporet. Åttendeplass ble det til slutt for den OL-klare gutten fra Kautokeino. (ANB)

Foto: AP/Scanpix
Foto: AP/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer