Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tande vant i Holmenkollen

Tande slo tilbake og vant i Kollen

Hoppet seg opp i andre omgang preget av ujevne forhold.

VANT: Daniel Andre Tande vant søndagens hopprenn i Holmenkollen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
VANT: Daniel Andre Tande vant søndagens hopprenn i Holmenkollen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer

Det ble et overraskende utfall av Kollen-rennet. Stoch ledet med 5,4 poeng etter første omgang, men den polske OL-mesteren var uheldig med forholdene og greide bare 119 meter da alt skulle avgjøres. Til sammenligning hoppet han 138 meter i sitt første svev.

Tande trodde det knapt selv da han ble utropt som vinner. Kongsberg-gutten ble første norske hopper på herresiden som har vunnet et individuelt verdenscuprenn i Holmenkollen siden Roar Ljøkelsøy i 2004.

Det skjedde bare noen timer etter at Maren Lundby sørget for norsk seier i kvinnenes renn.

Tande hoppet 128 og 132 meter. Han slo fjorårets Raw Air-mester Stefan Kraft fra Østerrike med 1,4 poeng.

Mindre luke

Stoch leder fortsatt Raw Air sammenlagt, men han mistet en gyllen mulighet til å stramme grepet om tittelen. Etter første omgang gikk han fra å lede med 7,5 til 19,4 poeng, men til slutt endte han opp med at forspranget bare er 6,5. Robert Johansson er nærmeste utfordrer.

Johansson landet på 127,5 og 129 meter. Hopperen med den berømte barten var ikke helt fornøyd med sin egen prestasjon, som holdt til fjerdeplass. Det var tydelig at han følte han kunne bedre. Likevel kunne han se at han nærmet seg Stoch i sammendraget.

Johann André Forfang gjorde et solid hopp på 134,5 meter i finaleomgangen. Dermed gjorde han et byks fra 14.- til 5.-plass. Han greide bare 118 meter i sitt første svev.

Andreas Stjernen ble nummer ni etter hopp på 127 og 124,5 meter, mens Halvor Egner Granerud tok 12.-plassen. Marius Lindvik snek seg så vidt videre til finaleomgangen og endte som nummer 21.

Anders Fannemel ble treer i den tysk-østerrikske hoppuka, men siden har han slitt tungt. Hornindal-hopperen fikk en ny nedtur med bare 118 meter søndag. Det ga en svært skuffende 40.-plass, og dermed måtte han se finaleomgangen fra sletta.

Ti var kvalifisert

Norge hadde hele ti hoppere kvalifisert til søndagens renn. Veteranen Tom Hilde var blant dem. 30-åringen er med på nasjonal kvote, som landslagssjef Alexander Stöckl bruker i Holmenkollen og Lillehammer. Hilde gjorde et svev på 118 meter, og det var ikke godt nok til å ta seg til finaleomgangen.

Rennet var hans aller siste i Kollen. Torsdag fortalte Hilde til NTB at han legger opp når han er ferdig med Raw Air.

Finaleomgangen gikk også uten Robin Pedersen (118 m) og Joacim Ø. Bjøreng (115).

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling