Hopp:

Tande-svikt sendte nordmannen fra første til fjerdeplass

Ledet etter førsteomgangen.

TRENGTE ÉN SEIER: Daniel-André Tande, her fra hoppuka, trengte én seier for å tangere Maren Lundby. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TRENGTE ÉN SEIER: Daniel-André Tande, her fra hoppuka, trengte én seier for å tangere Maren Lundby. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Daniel-André Tande kunne tangere Maren Lundby som i går ble sesongens mestvinnende, norske hopper med sin tredje verdenscupseier for sesongen.

Lundby ble så nummer to i Romania tidligere i dag, og dermed kunne Tande enkelt tangere lagvenninna et par timer senere om han steg helt til topps.

- Jeg håper jo han gjør det. Det gjør ikke noe om de andre kommer opp på samme resultat, sa en fornøyd Maren Lundby til Dagbladet mellom omgangene til herrene.

Hun ble svært glad da hun hørte at Tande ledet etter førsteomgangen, med 1,2 poeng foran tyske Andreas Wellinger.

Fikk en vipp over kulen

Men det holdt dessverre ikke helt inn.

Før det var Tandes tur til å avslutte rennet, var det tyske Wellinger pluss østerrikerne Stefan Kraft og Manuel Fettner som sto på pallen. Og nervene var til å ta og føle på.

Unggutten med høydeskrekk satte utfor med godt fokus, men fikk en liten vipp over kulen. Han landet på 134 meter, og sto lenge og ventet på stilkarakterer og poengsum.

Da de til slutt kom var det de tyske og østerrikske publikummerne som jublet mest; Daniel-André Tande endte på den sure fjerdeplassen.

Ingen god dag for de resterende herrene

Også Tom Hilde, Robert Johansson, Andreas Stjernen Johann Andre Forfang og Anders Fannemel fikk en plass i finaleomgangen, men hadde ingen god dag videre.

Det gikk ikke helt veien for Hilde, som kun endte opp med 165,8 poeng, og nederst på resultatlista som nummer 30. Forfang ble nummer 26 med 184,5 poeng mens Johansson ble nummer 24.

Fannemel ble nummer 22, Stjernen nummer 12.