Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tredjeplass på hopperne tross miss av Tande

Tande sviktet da Norge ble nummer tre i Lahti

Kongsberghopperen mislykkes helt i sitt første hopp i lagkonkurransen.

BOMHOPP: Daniel André Tande hevet seg etter et katastrofalt første hopp og var med å sikre tredjeplass for de norske hopperne i lagkonkurransen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BOMHOPP: Daniel André Tande hevet seg etter et katastrofalt første hopp og var med å sikre tredjeplass for de norske hopperne i lagkonkurransen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Verdenscupen i laghopp i Lahti gikk av stabelen lørdag. Det norske laget bestod av Stjernen, Tande, Forfang og Johansson og var storfavoritter.

Slik gikk det ikke. Tyskland tok en overlegen seier foran Polen. To knallsterke hopp av Kamil Stoch satte litt press på det tyske laget, men Tyskland ankermann Andreas Wellinger hadde nok å gå på.

Det ble i stedet en kamp for å ende på pallen for de norske hopperne. En sterk andre omgang av de norske hopperne sørget for at Norge kom seg forbi Østerrike og til en tredjeplass.

- det smaker godt med pallplass. Jeg synes vi viser styrke med å klare å hoppe oss opp på pallen med det utgangspunktet vi hadde etter første omgang. Da får vi ta til takke med tredjeplass, sa Andreas Stjernen til NRK etter rennet.

Allerede i det andre hoppet var alt håp om seier ute for det norske laget. Daniel André Tande fikk det overhodet ikke til og strakk seg kun til 101 meter.

- Totalkollaps av Tande. Nå er det 40 poeng opp til Østerrike. Han hoppa oss ut av gullkampen med det hoppet der, var den umiddelbare reaksjonen til kommentator Johann Remen Evensen.

- Helt jævlig

En tydelig oppgitt Tande vet ikke hvorfor det gikk så galt.

- Hadde jeg visst det, skulle jeg gjerne svart på det. Det gjør ganske mye vondere for meg enn for dere. Det er helt jævlig. Jeg får ikke opp høyreskia og da trenger man ikke være veldig smart for å skjønne at man ikke kan fly med en ski i været og den andre hengende ned, sier Tande til NRK.

Till tross for jevn god hopping med 125,5 meter på de tre andre norske hopperne var Norge kun på en femteplass, hele 58 poeng bak Tyskland på førsteplass etter første omgang.

De norske hopperne hoppet seg opp resultatlista i andre omgang. Stjernen hoppet 130.5 meter. Tande fikk 125 meter i sitt andre hopp, mens Johann André Forfang strakk seg til 127,5 meter, mens Robert Johansson hoppet 126,5 meter og sikret tredjeplassen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!