Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hopp Pyeongchang:

Tande sviktet etter kjempehopp i første omgang

Daniel-André Tande hoppet 111,5 meter i første omgang, men sviktet i finaleomgangen. Polske Maciej Kot vant.

Daniel-André Tande hadde et kjempeutgangspunkt før finaleomgangen etter å ha hoppet 111,5 meter. Her i Oberstdorf. Foto: AFP/Christof Stache.
Daniel-André Tande hadde et kjempeutgangspunkt før finaleomgangen etter å ha hoppet 111,5 meter. Her i Oberstdorf. Foto: AFP/Christof Stache. Vis mer

(Dagbladet): Daniel-André Tande hadde alle tiders mulighet til å sikre seg medalje i dagens verdenscuprenn i Pyeongchang, men sviktet i andre omgang. Tande smalt til med et hopp på 111,5 meter i første omgang, men hoppet kun 104,5 meter i andre omgang. Det ga han en femteplass.

- Dette var ikke så godt, det er to store gode hopp som er utfordringen til Tande, sa NRK-kommentator Christian Nilssen etter å ha sett Tandes andre opp.

Polske Maciej Kot vant. Gårsdagens vinner i stor bakke, Stefan Kraft, tok andreplassen. Andreas Wellinger tok tredjeplassen.

Robert Johansson dro også til med et strålende hopp i andre omgang. 111,5 meter hoppet nordmannen. Johansson slet derimot med å holde seg på beina og fikk et kraftig trekk på stilen.

Det skulle likevel gi nordmannen et kraftig rykk opp på resultatlista da hopperne over ikke klarte å følge Johanssons fantastiske lengde. Norges nest beste endte til slutt på en tiendeplass.

Halvor Egner Granerud og Andreas Stjernen havnet henholdsvis på 16. og 17. plass.

Tande hoppet lengst

Det var en vanskelig førsteomgang, med mye blandede forhold for utøverne. Rennet skulle egentlig foregå i stor bakke, men måtte flyttes til liten bakke grunnet utfordrende vindforhold. Flere av hopperne ga uttrykk for sin frustrasjon på hoppkanten før de satte utfor bakken som skal bli brukt i neste OL.

Tande fikk derimot svært gode forhold og innfridde.

Med et hopp på 111,5 meter fløy Kongsberg-gutten lengst av alle i første omgang. Han gikk med det inn på en andreplass 2,6 poeng bak slovenske Peter Prevc.

- Det er deilig å se Daniel gjøre et skikkelig godt førstehopp, sa NRK-ekspert Johan Remen Evensen.

For de andre nordmennene var forholdene vanskeligere. Både Johansson og Granerud hoppet 102,5 meter. Johansson ble Norges nest beste etter første omgang med 106,8 poeng, et par poeng foran Granerud og Stjernen. Samtlige av nordmennene kvalifiserte seg til finaleomgangen.

For polske Stefan Hula ble det en virkelig kjip omgang. Først hoppet han med is i tilløpet og fikk dermed tillatelse til hoppe på nytt. Det hjalp lite. Polakken falt og fikk en verre poengsum enn det han opprinnelig hadde.

Lundby på pallen

Det var en god dag for Norges eneste hoppjente. Maren Lundby klinket til med et hopp på 103 meter i første omgang og var klart best før andre omgang.

Dessverre ble andre omgang en nedtur for 22-åringen, med et hopp på 94 meter. Det skjøv hun ned på en tredjeplass.

– Det var veldig mye vind og vanskelig i dag, men jeg klarte å holde ut og vise fram gode hopp. Resultatet er viktig fordi det føles godt å vite hva man møter i OL neste år. I Lahti håper jeg å gjøre to gode hopp og forhåpentligvis avslutte på pallen. Det er målet mitt, sa Lundby etter rennet til NTB.

Verdenscupvinner Sara Takanashi tok førsteplassen foran landskvinnen Yuko Ito, som havnet på andreplass. Lundby ligger for øyeblikket på tredjeplass i verdenscupen med ett renn igjen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling