Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoppuka:

Tande tar på seg all skyld

Etter fiaskohoppet i hoppukeavslutningen.

TAR PÅ SEG SKYLDA: Daniel André Tande har funnet årsaken til fiaskoen i hoppukeavslutningen. Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler / NTB Scanpix
TAR PÅ SEG SKYLDA: Daniel André Tande har funnet årsaken til fiaskoen i hoppukeavslutningen. Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler / NTB Scanpix Vis mer

Daniel-André Tande har funnet årsaken til fiaskoen i hoppukeavslutningen. Menneskelig svikt kostet ham trolig seieren i hoppuka. Det melder NTB.

Tande lå 2,8 poeng bak Kamil Stoch i kampen om hoppuke-seieren, da han satte utfor for aller siste gang i det tradisjonsrike rennet i går.

Da nordmannen var i lufta, kunne man tydelig se at noe var galt. Da han gikk inn for landing måtte han presse ned sin venstre fot for ikke å falle, og Tande landet på bare 117 meter.

Bare god kroppsbeherskelse berget Tande fra et stygt fall i Bischofshofen.

Etter hoppet mistenkte Tande at klipset hadde røket da han forlot bommen. Nå tar han selv på seg skylda for fiaskoen.

- Jeg er sikker på at jeg presterte å slå inn klipset skjevt, og fikk det bare halvveis inn, sier Tande til NTB lørdag formiddag.

- En krevende situasjon

Han sier til NTB at han synes det er synd, særlig i hoppukefinalen.

- Men det var en krevende situasjon, som jeg aldri har vært i og som dessverre ble for stor for meg, innrømmer Tande.

Han sikret likevel tredjeplassen i hoppuka.

- Jeg har lært at jeg ikke var så skjerpet som jeg skulle. Det irriterer meg egentlig ikke. Jeg er ferdig med det som skjedde i går.

22-åringen fra Kongsberg tar på seg all skyld for fiaskohoppet. Tande kjempet om hoppukeseieren, men kom feil ut av hoppet og var nær å falle.

Servicemann Thomas Hörl var helt knekt fredag kveld. Han fryktet at han var skyld i at utstyret sviktet. Det var ikke noe galt med utstyret. Tande fritar den høyt verdsatte Hörl fra all skyld.

- Det blir for dumt å skylde på andre. Jeg vil være ærlig. Jeg har sett klippet på TV og en ser at staget på høyreskien står litt bakover.

- Jeg vil ikke at han skal føle skyld. Han gjør en utrolig viktig og solid jobb, sier Tande til NTB.

- Voksent

Tande reiste hjem fra Salzburg lørdag morgen. Deretter bar det rett på idrettsgallaen i Hamar.

Sportssjef Clas Brede Bråthen sier følgende om at en modig Tande tar på seg all skyld for fiaskosvevet.

- Jeg opplever det veldig voksent. Vi har en utøver som virkelig tar ansvar. Vi kunne hatt en utøver som fraskrev seg alt ansvar. I stedet viser han seg sitt ansvar bevisst.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling