Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tande tok enda et NM-gull på plast. Vant storbakkerennet

Med god margin.

NM-GULL: Daniel André Tande sikret nytt NM-gull søndag med en margin på 28,4 poeng til toeren da storbakkerennet i plast-NM i hopp ble avviklet i Granåsen.


FOTO: METTE BUGGE
NM-GULL: Daniel André Tande sikret nytt NM-gull søndag med en margin på 28,4 poeng til toeren da storbakkerennet i plast-NM i hopp ble avviklet i Granåsen. FOTO: METTE BUGGE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Daniel André Tande sikret nytt NM-gull søndag med en margin på 28,4 poeng til toeren da storbakkerennet i plast-NM i hopp ble avviklet i Granåsen.

Han nådde 143,5 og 139 meter og var i en klasse for seg. Det spesielle under rennet var at det ble brukt isspor i overrennet, akkurat som i verdenscuprennene på vinteren.

- Nærmere vinterforhold er det ikke mulig å få, sa Tande etter at han for andre dag på rad knuste norgeseliten i hopp. Han vant en suveren seier i den lille bakken lørdag, så det er helt på det rene at hopperen fra Kongsberg har en svært god høstform inne.

- Jeg er overrasket over at jeg vant såpas klart begge dager. Hoppingen stemmer veldig bra om dagen. Nå er det bare å ta med seg dette inn mot vinteren, fortalte en kjempeglad gullvinner.

Høy nivå Tande var klart best i begge omgangene i Granåsen søndag. Sølvet gikk til Joacim Ødegård Bjøreng fra Vikersund, og han var strålende fornøyd med det, for Tande kunne han ikke gjøre noe med uansett.

- Jeg er veldig fornøyd med to annenplasser i helgen. I sommer har jeg fått mye bra svar rundt det tekniske, og det er veldig moro om dagen, sa Bjøreng. Han slo alle landslagshopperne begge dagene. Det var en flott fjær i hatten.

Bronsen i storbakkerennet gikk til Anders Fannemel.

- Daniel (Tande) hopper på et veldig høyt nivå om dagen. Det er bare å ta av seg hatten for hvor god han er. Selv er jeg godt fornøyd med tredjeplass, fortalte Fannemel.

Han hadde Kenneth Gangnes og Joachim Hauer like bak seg på resultatlisten.

Byttet plass I kvinneklassen byttet Maren Lundby, som sikret NM-gullet i den lille bakken lørdag, og Line Jahre plass. Jahr var skarpest og lengst i den store bakken, men det skilte ikke mer enn en halv meter på lengden og 7,5 poeng mellom dem.

Bronsen i kvinneklassen gikk til Anniken Mork. Det var for øvrig bare tre deltakere som kjempet om medaljene og NM-tittelen mot seks i den lille bakken.

- Det er utrolig bra at Maren (Lundby) og jeg pusher hverandre på både trening og i renn. Dette gjør oss ekstra skjerpet. I dag gjør jeg to gode hopp, sa en fornøyd Line Jahr etter rennet som ga henne fortjent NM-gull.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!