<strong>MISFORNØYD:</strong> Daniel-André ble nummer 27 i kvalifiseringen og var ikke spesielt fornøyd. Foto: Tore Ulrik Bratland
MISFORNØYD: Daniel-André ble nummer 27 i kvalifiseringen og var ikke spesielt fornøyd. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Tande-trøbbel i Polen: - Det var skummelt

Bare nummer 27 i sesongens første kvalifisering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WISLA (Dagbladet): Alle de norske hopperne kvalifiserte seg til årets første individuelle verdenscuprenn søndag. Men plasseringene var beskjedne i Wisla i Polen fredag kveld.

Stefan Kraft fra Østerrike vant kvalifiseringen med et hopp på 126,5 meter. Beste nordmann ble Robert Johansson på 10. plass. Vårt antatt sterkeste kort, Daniel-André Tande, havnet helt nede på 27. plass med et hopp på 115 meter.

- Det var under middels for min del. Jeg traff ikke helt på satsbevegelsen og fikk ingen energi ut av det. Da ble det middels. Men jeg har hatt verre starter enn dette, sier Tande til Dagbladet.

<strong>NORGES BESTE:</strong> Robert Johansson. Foto: Tore Ulrik Bratland
NORGES BESTE: Robert Johansson. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Flere av hopperne klaget på utkjøringen etter landingen i Adam Malysz-bakken. Den var humpete.

- Det var skummelt. I hvert eneste hopp i dag følte jeg at jeg hadde lenger å fly da jeg landet. Jeg fikk aldri satt skikkelig nedslag. Det var småirriterende. Det blir sikkert bedre etter hvert, påpeker Tande.

- Sliter med rytmen

Han er glad for at sesongen er i gang, men har åpenbart en del å jobbe med.

- Jeg må sette meg ned og se på video hva jeg gjør feil, påpeker Kongsberg-hopperen.

Trener Alexander Stöckl synes innsatsen var OK, uten at noen av nordmennene gjorde spesielt gode hopp.

- Det virker som de sliter med rytmen i bakken her. Vi trenger flere hopp.

Verdenscuphelga i Wisla fortsetter med lagkonkurranse lørdag og individuelt renn søndag. Sesongstarten er tidligere enn vanlig - og er mulig fordi arrangøren har produsert kunstsnø.

- Det er ikke lett å prepare bakken skikkelig på dette tidspunktet. Men jeg synes arrangøren gjorde en fin jobb med å lage snø. Det er en spesiell type snø og det gjorde det litt humpete, sier Stöckl.

<strong>STOR INTERESSE:</strong> Det polske publikum møtte trofast opp i hoppbakken i Wisla fredag kveld. Foto: Tore Ulrik Bratland
STOR INTERESSE: Det polske publikum møtte trofast opp i hoppbakken i Wisla fredag kveld. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Johann André Forfang ble nest beste nordmann på 15. plass. Anders Fannemel ble nummer 19, Andreas Stjernen 28 og Halvor Egner Granerud 40.

Fra i år er det nye kvalifiseringsregler som gjelder. Alle må kvalifisere seg til renn. De ti beste i verdenscupen har ikke lenger «friplass».

- Tidlig i sesongen

- Dagen bærer litt preg av at det er tidlig i sesongen og at gutta har masse å gå på fram mot morgendagens lagkonkurranse og søndagens individuelle renn. Laget i morgen blir Forfang, Fannemel, Tande og Johansson, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

- Vi føler vi har kapasitet til å kjempe helt i toppen her hvis gutta hever seg litt nærmere det beste vi har sett på trening den siste perioden.

Dagens beste nordmann, Robert Johansson, sier:

- Hvis jeg får litt mer frihet i hoppinga lørdag og søndag kan det bli bra.

Kvalifiseringen i Wisla bar for øvrig preg av at hoppinteressen i Polen er stor. Folk sto til og med utenfor sperringene for å få et glimt av heltene.

Både lørdag og søndag er det ventet stinn brakke – rundt 8000 tilskuere. Beste polakk i kvalifiseringen ble Kamil Stoch på femteplass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer