Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tande vurderer å droppe førjulsrennene: - Engelberg ble en stor nedtur

Har fått ødelagt hoppukeformen to år på rad.

IKKE FORNØYD: Daniel-André Tande er ikke fornøyd med førjulsrennene, og vurderer å droppe Engelberg. Oberstdorf, Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
IKKE FORNØYD: Daniel-André Tande er ikke fornøyd med førjulsrennene, og vurderer å droppe Engelberg. Oberstdorf, Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Rennene i Engelberg ødela hoppukeformen for Daniel-André Tande for andre året på rad. Kongsberg-hopperen vurderer å droppe førjulsrennene i Sveits.

25.- og 16.-plass var langt under Tandes forventninger i Engelberg. Det korte tilløpet der er noe han aldri har likt.

- Jeg vurderer å stå over der. Jeg sliter virkelig med å finne sittestillingen der. Etter det blir jeg veldig høy, selv i en god periode, sier Tande til NTB.

21-åringen innledet hoppuka med tiendeplass i Oberstdorf. Han grublet fælt over formen i julen etter nedturen i Engelberg. Men oppturen i åpningsrennet ble kortvarig. I Garmisch-Partenkirchen 1. nyttårsdag ble KIF-hopperen bare nummer 30. Dermed er hoppuka sammenlagt fullstendig ødelagt.

Han lå på annenplass etter førsteomgangen i åpningsrennet i Oberstdorf, men elendige vindforhold gjorde at KIF-hopperen falt til tiendeplass. Og han trøblet voldsomt i opptakten til nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Da var det spesielt den lave bommen som skapte problemer.

Rullegardinen må opp Tom Hilde, som ble hentet til hoppuka fredag, er ikke bekymret for lagkameraten.

- Det er første fullverdige sesongen hans i verdenscupen. Han gjør en strålende figur. I dag var han ikke veldig stor, men den bakken er han ikke glad i. De dagene han har hatt en dårlig dag, som i Engelberg og Garmisch, ville han vært strålende fornøyd med i fjor. Det vet han når han får opp rullegardinen og ser seg i speilet. Han engster jeg meg overhodet ikke over, sier Hilde.

Usikkerheten fra rennene i Sveits henger i hos Tande.

- Engelberg ble en stor nedtur for min del. Jeg gjorde akkurat de samme feilene som i fjor. Det er veldig skuffende. Jeg ble lurt av ovarennet og begynte å slite med posisjonen i sittestillingen. Det brukte jeg altfor lang tid til å hente inn, heldigvis klarte jeg det før hoppuka, sier Tande.

Ingen nyttårsforsetter Neste sesong må han vurdere om han skal stille i Engelberg. Anlegget er under rehabilitering.

- Jeg har hørt de skal bygge om bakken der. Det kan hende jeg kommer tilbake neste år, sier Tande.

Tande tok sin første verdenscupseier da han vant åpningsrennet i Klingenthal i november. Den selvtilliten er dessverre borte.

Starten på det nye året fikk en sur inngang. Da er det kanskje greit ikke å ha tyngende nyttårsforsetter over seg.

- Jeg setter meg aldri nyttårsforsetter. Det er vanskelig for en idrettsutøver, for det er som regel forsett som å begynne å trene eller slutte å røyke, sier Tande.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media