Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hopp

Tandes nye lykke etter amper slutt på sesongen: - Det føles helt naturlig

Har kjøpt leilighet på 99 kvadratmeter og blir samboer.

BLIR SAMBOERE: Daniel-André Tande og kjæresten Anja Nymoen Søberg.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
BLIR SAMBOERE: Daniel-André Tande og kjæresten Anja Nymoen Søberg. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Daniel-André Tande (23) lader batteriene igjen etter en tøff slutt på hoppsesongen. Han opplevde formkollaps og var innblandet i episoder med negativt fortegn.

Smilet var tilbake da han reddet i land tredjeplassen i verdenscupen sammenlagt. Og nå smiler han enda mer: Topphopperen har kjøpt leilighet på Stovner i Oslo, og blir samboer med kjæresten Anja Nymoen Søberg.

- Vi flytter inn mot slutten av sommeren. Det føles helt naturlig. Vi bruker allerede mye tid sammen, forteller Tande til Dagbladet.

- Hva falt du for?

- Hun er et sjarmerende vesen.

Gjennombrudd

Sesongen 2016/2017 ble et gjennombrudd for hopperen fra Kongsberg.

Der Norge sviktet som lag - det endte med fjerdeplass i najonscupen - leverte Tande helg etter helg, helt til sluttfasen. Så begynte resultatene å gå imot ham, blant annet med 32. plass i Vikersund og diskvalifisering i Planica.

LYKKE: - Hun er et sjarmerende vesen, sier Daniel-André Tande om kjæresten Anja.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
LYKKE: - Hun er et sjarmerende vesen, sier Daniel-André Tande om kjæresten Anja. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

På Lillehammer - under Raw Air - klappet han syrlig mot juryen, da han måtte hoppe under ugunstige forhold. Da valgte trener Alexander Stöckl å ta en «alvorsprat» med sin fremste elev.

- Det ble en litt lang og slitsom sesong. Jeg må ta lærdom av det. Det som skjedde på Lillehammer er ikke noe jeg er stolt av. Den praten jeg hadde med Alex, gjorde at jeg innså problemet.

Energitap

Problemet var at han hadde blitt tappet for energi. Derfor kommer han til å legge opp sesongforberedelsene litt annerledes enn i fjor. Han skal jogge mer, finne en rytme sånn at han ikke blir tappet for krefter.

Han hadde enorme forventninger til ski-VM i Lahti. Målet var gull i den store bakken. I stedet endte det med 10. plass og fiasko, i alle fall hvis vi tar utgangspunkt i hans egne drømmer.

Tande sier:

- Etter sesongen har jeg vært sammen med familie, venner og dama. Jeg har sovet litt lenger om morgenen. Det går veldig bra.

FLYTTER SAMMEN:  Tande føler det er naturlig å bli samboer med  kjæresten Anja. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
FLYTTER SAMMEN:  Tande føler det er naturlig å bli samboer med  kjæresten Anja. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Sugen

Så bra går det at han allerede er sugen på å komme i gang med forberedelsene til en ny sesong. Og det er ikke en hvilken som helst sesong, til vinteren er det OL.

- Leiligheten ligger ikke langt fra der jeg trener. Og det er kort tur til Gardermoen. Jeg kommer til å spare mye tid, forteller Tande. Han slipper også å pusse opp i leiligheten på 99 kvadratmeter, som han ikke vil røpe prisen på.

Som en del av forberedelsene til ny sesong, drar han i april til Florida og Miami med kompiser.

- Jeg skal utnytte at det er varmere. Jeg skal jobbe med kjernemuskulaturen og få bedre kondis. Jeg har ikke vondt av et par løpeturer.

I fjor var han småskadet på sommeren. Denne gang håper han å kunne gi full gass i sommerarbeidet.