Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tandes perfekte sesongavslutning

Vant spurt-thriller i Kollen.

Petter Tande sprintet og spurtet best i kombinertfolkets sesongavslutning i Holmenkollen i dag.

Han hadde et flott utgangspunkt etter hopprennet lørdag og hadde bare 28 sekunder å ta innpå lederen. Han gjorde et taktisk godt langrenn og spurtslo Mario Stecher og var de nødvendige centimeterne foran i mål.

- Det ble en flott avslutning på sesongen. Det ble et hardt løp, men det fungerte bedre i løypa enn lørdag, sa Petter Tande.

Mildværet og regnet hadde tæret hardt på løypetraseen i Holmenkollen. Inne på selve stadion var det store vanndammer.

- Det var bløtt og isete. Jeg holdt på å gå rett på trynet i spurten, sa trønderen som tok sin fjerde seier for sesongen.
De riktige valgene
- Petter tok de riktige valgene og gjorde sitt kanskje beste taktiske løp denne sesongen. Vi vant og leverte en god laginnsats så jeg er fornøyd, sa sportssjef Bård Jørgen Elden.

Med Tandes seier søndag vant nordmennene fem verdenscuprenn denne sesongen. Tyske Ronny Ackermann tok seg av verdenscupen totalt, men Tande endte på annenplassen.

- Vi har nådd målet vårt for sesongen. Vi har dessuten vist at vi har flere enn en utøver som kan vinne renn, sa landslagstrener Kjetil Strandbråten.

Begynner fra scratch

Denne sesongen har vært en mellom sesong uten noe mesterskap. Derfor har kombinertfolket brukt sesongen til litt eksperimentering.

- Jeg føler at vi har fått eksperimentert litt med tanke på treningen individuelt, men har ikke testet så mye med utstyret. For neste sesong så må utøverne bli tøffere til å hoppe under rufsete forhold og sørge for å få bedre stilkarakterer, sa Strandbråten.

image: Tandes perfekte sesongavslutning

Han sa også at han vil ta seg spesielt av en utøver som Mikko Kokslien. En racer i sporet, men altfor dårlig i hoppingen.

- Vi har en jobb å gjøre med ham. Vi får begynne fra scratch, han er såpass ung så det er fullt mulig. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media