Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL i Pyeongchang

Tandes smertehelvete i OL: - Jeg sov ikke

Fikk trøbbel med ei tann: - Det var betent og jævlig.

BESTE NORDMANN: Daniel-André Tande ble nummer åtte i kvalifiseringen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BESTE NORDMANN: Daniel-André Tande ble nummer åtte i kvalifiseringen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet) Daniel-André Tande (24) ble beste nordmann på åttendeplass under dagens OL-kvalifisering i normalbakken. Tyske Andreas Wellinger vant foran polakkene Kamil Stoch og Dawid Kubacki.

Tande sa seg fornøyd tross åttendeplass i Pyeongchang i Sør-Korea. Ikke minst betyr det mye at han er blitt kvitt smertene han har hatt de siste dagene. 24-åringen har slitt med ei visdomstann.

- Den har halvveis kommet fram. Da er det lett for at det kan komme rusk under tannkjøttet. Det var det som skjedde, noe som gjorde at det ble betent og jævlig, forteller Tande til Dagbladet.

- Så ille var det at jeg ikke sov noe natt til i går. Det var veldig vondt.

Han håpet smertene skulle forsvinne. Da de ikke gjorde det, henvendte han seg til det medisinske apparatet i OL-byen.

Smertestillende

- Det var rett på smertestillende. Jeg har slitt med å få til døgnrytmen her nede, forteller Tande.

Han landet på 100 meter i kvalifiseringen. Det var tre meter bak vinneren Wellinger. Alle nordmennene kvalifiserte seg til rennet som går lørdag. Johann André Forfang ble nummer 13, Andreas Stjernen 15 og Robert Johansson 19.

- Jeg ser ikke på meg selv som en normalbakkehopper. Men jeg gleder meg til fortsettelsen, påpeker Tande.

Trener Alexander Stöckl var relativt fornøyd med laginnsatsen, men mener gutta har mer å gå på.

- Jeg er ganske fornøyd, men det var ikke helt på topp. Små tekniske feil gjorde at det ble som det ble, sier Stöckl og varsler en teknisk gjennomgang og analyse.

Glitrende

Kvalifiseringen kom på slutten av en dag der nordmennene – og spesielt Andreas Stjernen – gjorde det glitrende i tre treningshopp tidligere på dagen. Da var Stjernen best av samtlige, og sørget for å holde Anders Fannemel ute av laget. I kvalifiseringen ble han nummer 15.

- De beste hoppet ikke på trening. Men jeg var ikke helt på samme nivå under kvalifiseringen. Jeg skulle ta ytterligere et steg og ble litt ivrig. Da blir det som regel et steg tilbake, sier Stjernen.

I morgen blir det en roligere dag for hopperne. Lørdag – klokka 13.35 norsk tid – er det klart for normalbakkerennet. For Tande blir dette det første OL-rennet. I Sotsji for fire år siden var han med som læregutt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!